Csapat

 

My dear… azaz kedves Látogatóink!
 

Sok szeretettel várunk mindenkit úton-útfélen a mozgó múzeumbusz határokon “átröpülő” állomásain! A velünk “utazó” látogatók megismerhetik a Petőfi-emlékév alkalmából született vándorló tárlatot, az életen végigrohanó, legnagyobb magyar költőt. Utazásaitól, verseitől és emlékeitől a mi jelenünkig juthatunk. 

Összekovácsolódott csapatunk lelkesen készült, hogy a legkülönbözőbb formában segítse a tájékozódást a kiállítás anyagában. Egy éven át tartó utunk során nyitottsággal, vendégszerető közvetlenséggel és tartalmas beszélgetésekben bízva fogadunk minden érdeklődő gyerkőcöt és felnőttet „otthonunkban”, a múzeumbuszon! A látogatók számára rövid tárlatvezetésekkel, csoportoknak pedig interaktív foglalkozással készülünk!

A találkozásig és akár a viszontlátásig minden jót kívánunk:

Anett, Fanni, Pati, Livi és Sára

p.s.:...és P.S.!

 

A Petőfi busz csapata:

Cseri Anett
Gyenes Fanni
Szatmári Sára
Szikora Patricia
Berkes Lívia
Fekete Ágnes

A nyitóképben feltüntetett csoportképet Szatmári Sára készítette. 

 

Csoportok fogadása a buszon

A Petőfi busz munkatársai örömmel és felkészülve várják a csoportok érkezését. Ahhoz, hogy a látogatás valóban élményt nyújtson a látogatók számára, az alábbi szempontokat kell figyelembe venni. 
 
A buszon kényelmesen és biztonságosan egyszerre 15 fő fér el, kisebb gyerekek esetében ez szám 20 főig terjedhet. Ezért abban az esetben, ha a csoport létszáma meghaladja a megengedett létszámot, úgy a kollégák "bontani" fogják a csoportot és két részben tudják megtartani a vezetést. Ebben az esetben az egyik kolléga kint, a másik kolléga pedig bent kezd a csoport egyik, illetve másik felével. 
 
Fotó: Szatmári Sára
 
Mivel a buszon kívül nem minden esetben, illetve helyi szervezéstől függően tudunk csak kényelmes és széltől, esőtől, hidegtől védett várakozási helyet biztosítani az érkezők számára, ezért bizonyos esetekben a program kinti részét nem tudjuk biztosítani. Az érkező csoportnak ebben az esetben is figyelembe kell vennie a busz terében történő létszámkorlátozást és számolnia kell az esetleges várakozással is. 
 
Csoportok az adott település szervezőin keresztül jelentkezhetnek a vezetésekre és foglalkozásokra.