Egy éves a kassai Márai Sándor Emlékkiállítás

A Márai Sándor Emlékkiállítást egy év alatt ötezernél többen látták, a látogatók harminc országból érkeztek. A Magyar Kultúra Napján meglepetéssel szolgált az Emlékkiállítás a kassai Mészáros utcában. Az egy évvel ezelőtt megnyílt tárlatot múzeumpedagógia segédeszközökkel bővítették, melyek a látogatók készségeinek fejlesztésére szolgálnak interaktív megoldásokkal. Mindennek legfőbb célközönsége természetesen az általános és középiskolás diákok. Az új eszközök elsősorban fából készült játékok, a memóriafejlesztés mellett a logikus gondolkodást fejlesztik. A játékokat a Patkós Gábor vezette, 25 éves múlttal rendelkező stúdió készítette. 

„Játékos, szinte mesés formában közvetítik ezeket az információkat a gyerekeknek. Igyekeztünk olyan történeteket kiválasztani, amelyek valódi érdekességek” – hangsúlyozta Juhász Barbara kultúrmenedzser. Elmondása szerint a múzeumpedagógiai segédeszközök és fejlesztések megvalósítása az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma közös anyagi támogatásával jött létre.

A meglepetések, az újítások ezzel nem értek véget: egy hónap múlva az író édesapjának, Grosschmid Gézának az emlékkönyve színesíti tovább a kiállítást.

Gratulálunk!

Az alábbi helyeken tudósítást láthatnak az eseménnyel kapcsolatban: