Az Eszter hagyatéka sikereiről

Az Eszter hagyatéka sikereiről

Sipos József filmje két díjat nyert egy hónapon belül

 

Az októberben megrendezett Los Angeles-i filmfesztiválon és a november 10-16. között megrendezett salernói filmfesztiválon is díjat nyert a magyar rendező Márai-játékfilmje

 

 

Az eddig több tucat nyelvre lefordított Eszter hagyatéka az egyik nemzetközi könyvsiker, melynek nagy szerepe van Márai újrafelfedzésében. Úgy tűnik, immár a műből készült film is "öregbíti" e sikert, hiszen a regény filmváltozata nemrég a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon elnyerte a Kertész Mihály, azaz Michael Curtiz emlékére alapított közönségdíjat. A legfrissebb hírek pedig arról szólnak, hogy az egyik legrégebben megrendezett salernói filmfesztiválon (az idei a 62. seregszemle!) november 15-én utolsó alkotásként vetített Eszter hagyatéka elnyerte Salerno városának díját. A rangos elismerést, Sipos József rendező-producer személyesen vette át a Giuseppe Verdi nevét viselő teátrumban a szombat esti záróceremónián. (Az ősbemutató után e héten kezdik vetíteni az olasz szinkronnal elkészített filmet az itáliai mozik.) Egyébként Márai a dél-olasz város lakója volt 1967-1980 között.
A filmet jelenleg Indiában, a goai filmfesztiválon mutatják be s remélhetőleg az előzőekhez hasonlóan szép sikerekkel tér haza.