Kertörökség és kommunikáció konferencia

Dátum: 2023. április 20-21-22. 

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum és Károlyi-kert

A nemzetközi konferencia középpontjában a kommunikáció témaköre áll. A neves külföldi és hazai szakemberek arra keresik a választ, hogy ma a különböző generációk számára hogyan adható át mindaz a tudás, információ, amely e történeti örökséghez kapcsolódik. A szakmai tanácskozást változatos, nagyközönségnek szóló programok kísérik a Petőfi Irodalmi Múzeumban és a Károlyi-kertben.

Április 20-án csütörtökön 18 órától a világszerte elismert angol növénydizájner, Nigel Dunnett tart előadást az érdeklődőknek. Az angol tervező azzal vált világhírűvé, hogy a kerteket és közösségi tereket új ökológiai megközelítéssel hozza létre. Egyik nagy "dobása", hogy virágmezővé változtatta a londoni Towert II. Erzsébet uralkodásának jubileumára.

Április 22-én szombaton pedig egész napos családi program nyújt változatos kikapcsolódási lehetőséget: a park kerítésén egy kiállítás keretében mutatják be hazánk történeti kertjeit néhány nemzetközi példával fűszerezve, bent a kertben pedig  gyermekeknek és felnőtteknek szóló mesék mellett a Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely és a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány a tájépítészet alapjaival ismerteti meg játékos módon a gyermekeket.

Azok számára, akik elméleti tudásuk mellett gyakorlati tapasztalataikat is bővíteni szeretnék, azok virágmagültetésen vehetnek részt a sorakozó cserepek erejéig. A fák testbeszédének olvasásáról Lukács Zoltán kertészmérnök faápoló tart előadást, a programot a Voice & Brass fúvós kvintett kastélykertekre szabott koncertje zárja.  A szombati programok ingyenesek!

Részletes program: https://www.magyarkertorokseg.hu/kertorokseg-es-kommunikacio-konferencia-es-muhely-szakmai-programok/