KASSÁK KORTÁRS MŰVÉSZETI DÍJ 2022

Dr. Argay István és a Kassák Múzeum pályázati felhívása

A Kassák kortárs művészeti díjat Dr. Argay István orvos és műgyűjtő hozta létre Kassák Lajos szellemiségéhez kapcsolódó művek és projektek létrehozásának ösztönzésére.  Az alapító együttműködő partnerei a pályázatot lebonyolító és a nyertes pályaművet bemutató Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum és az Interart Alapítvány.  

A díjra nyílt felhívás keretében olyan alkotói tervvel lehet pályázni, amely kapcsolódik Kassák Lajos életművéhez, a huszadik századi avantgárd művészet jelenségeihez és tematikus fókuszpontjaihoz, valamint az avantgárd mozgalmak által felvetett kérdések mai értelmezéséhez.  



A díj értéke

A díj összege bruttó 1,5 millió forint, amit a nyertes pályázó műve létrehozására fordíthat. A pályaművet a Kassák Múzeum mutatja be a díjátadót követő évben, 2023 tavaszán. A kiállítás költségeit a Kassák Múzeum fedezi. 

A Kassák kortárs művészeti díj összege nem minősül adómentes jövedelemnek, ennek megfelelően a hatályos jogszabályi előírások szerinti levonásokkal csökkentett összeg kerül kifizetésre. A nyertes pályázónak az Interart Alapítvány fizeti ki a díjat az alapító megbízásából.   



A pályázók köre 

A díjra 18. életévüket betöltött kortárs művészek pályázhatnak kiállítás formájában megvalósítható pályaművel. 



A pályázat benyújtásának módja  

Jelentkezési szándékát jelezze a kassakdij@pim.hu e-mail címen. A válasz e-mailben megküldjük a Kassák Múzeum által biztosított tárhely linkjét, erre kérjük feltölteni a pályázati anyagot. 



A pályázatok leadási határideje: 2022. február 20., 23:59  

A határidő után beérkezett pályázatokat érvénytelennek tekintjük.

További részletek a Kassák Múzeum honlapján:

https://www.kassakmuzeum.hu/index.php?p=onlinemuzeum&id=776