Elhunyt Papp Tibor

Gyász

Életének 83. évében, 2018. július 18-án elhunyt a kortárs magyar irodalom kimagasló életművel rendelkező alakja, a magyar avantgárd meghatározó személyisége, Papp Tibor, József Attila-díjas író, költő, tipográfus, a párizsi Magyar Műhely alapító szerkesztője – tudatta közleményében a Magyar Írószövetség és a Magyar Műhely szerkesztősége.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a magyar irodalom egyik legjelentősebb gyűjtőhelyeként, kiemelkedő 20. századi emigrációs kollekcióval rendelkezik. Az 1962-ben, Párizsban alapított Magyar Műhely szerkesztőségi anyaga is nálunk található: első jelentős része 2005-ben került intézményünkbe, majd 2013-ban tovább bővült az alapítóktól, Nagy Páltól, Papp Tibortól és Bujdosó Alpártól hazaszállított nyomtatott és kéziratos dokumentumokkal, vizuális költeményekkel, képző- és könyvművészeti alkotásokkal, fotókkal és hangfelvételekkel.

Papp Tibor életművének műfaji gazdagságára jellemző, hogy prózai művei, önéletrajzi ihletésű regényei, esszéi és tanulmányai mellett a vizuális és hangköltészet, a számítógépre generált versek kiváló művelője is volt.

A Pimmédián itt hallhatók felvételei