E. Csorba Csilla kapta a Pulszky Ferenc-díjat 2022-ben

A Pulszky Társaság által adományozott szakmai elismerést olyan muzeológusok, restaurátorok vagy közművelődési szakemberek kapják, akik kiemelkedő szakmai életútjukkal jelentős mértékben hozzájárultak a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez.

E. Csorba Csilla az ELTE BTK történelem–francia és művészettörténet szakjain diplomázott. 1975-től a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa, muzeológus, a Művészeti Tár főosztályvezetője. 1996–2005 között a PIM főigazgató-helyettese, 2005–2016 között főigazgatója; 2017-ben az Arany János-emlékév múzeumi kurátora volt. Emellett számos hazai és nemzetközi szakmai szervezetben viselt – és tölt be jelenleg is – vezető tisztségeket.

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (Salzburg) tagja, vezetőségi tagja volt az ICOM Irodalmi és Zenei Múzeumokat tömörítő tagozatának (ICOM ICLM), a Magyar Fotótörténeti Társaság alapítója és jelenleg is elnöke, egy ideig a Magyar Irodalmi Emlékházak Egyesületének első elnöke volt, jelenleg is a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Múzeumi és Közművelődési Tagozatának elnöke, tagja a MúzeumCafé szerkesztőbizottságának és hosszú éveken át részt vett az ELTE történelem és muzeológia szakos képzésében.

A Petőfi Irodalmi Múzeum minden munkatársa szeretettel gratulál a díjhoz!