Y-generáció

Az osztály vesztese

 Februári beszélgetésünkön egy nagyon jellegzetesen mai probléma kerül elő. Wéber Anikó Az osztály vesztese című könyve kapcsán kíváncsiak várjuk a véleményeteket! Találkozzunk február 22-én a PIM kiállítóterében!
A beszélgetés résztvevői: Fenyő D. György, Mészáros Márton, Szekeres Niki, Totth Benedek - és a közönség.

"Szerinted milyen érzés az osztály vesztesének lenni? És milyen lehet mást megalázni, aztán némán sunnyogni a padban? Miért bántjuk egymást? Muszáj hatalmi harcok színtereként elfogadnunk az iskolát, vagy tehetünk érte valami? Naná, hogy tehetünk! Sőt, kutya kötelességünk! Különösen, hogy ebbe a világba küldjük be minden nap a gyermekünket." (recenzió a könyvről az ofoe oldalán)"

"A szemem előtt ott lebegett a felnőtt és a gyerekolvasó egyaránt. Azt szerettem volna, hogy a gyerekek beleláthassanak abba, mit érez és gondol a másik. Még én is középiskolás voltam, amikor egy csoportban arról beszélgettünk, ki mitől fél a legjobban. A közösség legnagyszájúbb, leggúnyosabb gyereke pedig azt mondta: ő attól, hogy valaki esetleg kigúnyolja, megbántja. A többiek pedig csak néztek. Mindenki meglepődött és senki se merte azt mondani: de hát te éppen ezt teszed velünk minden egyes alkalommal!

A szülőkre is gondoltam. Szerettem volna, hogy bepillanthassanak abba, mi zajlik nap mint nap az iskola falain belül – ott, ahol ők nem lehetnek jelen. De a pedagógusokra is gondoltam, hátha hasznosítani tudják majd azt, amit leírtam – osztályfőnöki órán, egy-egy beszélgetés, drámaszakkör során." (interjú Wéber Anikóval a FÉLonline.hu-n)

Az Y-generáció a FISZ (Fiatal Írók Szövetsége) és a PIM közös sorozata.

FB-link

Dátum: 
2017. február 22. 17.00