A Visegrádi Irodalmi Rezidens Program felolvasóestje

Visegrád Irodalmi Ösztöndíjas Program 2015
Bemutatkoznak a rezidens program írói
 
 
Az elmúlt évek sikeres programjai után az International Visegrad Fund harmadik alkalommal, és immár másodszor tavaszi hathetes fordulóval is meghirdette irodalmi rezidens programját a V4 országainak, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország közreműködésével.
A programban a négy résztvevő országból sikeresen pályázó írók, költők, irodalomtörténészek, újságírók, műfordítók vehetnek részt Krakkóban, Prágában, Pozsonyban és Budapesten 2015 májustól júniusig (Compact Spring Edition), illetve szeptembertől novemberig (Regular Autumn Edition).
A Stowarzyszenie Willa Decjusza (Villa Decius Association) koordinálásával a résztvevő partnerek a prágai Institut umění (Arts Institute), a pozsonyi Literarné informačné centrum (Centre for Information on Literature) és a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum lehetőséget nyújtanak a közös munkára, szakmai találkozókra és a nagyközönség előtti bemutatkozásra.
Az idei tavaszi csoportunkban kiváló fiatal költő, műfordítók, prózaírók vannak, akik a június 9-i bemutatkozó estjükön saját műveiken kívül egy közösen írt visegrádi mesével is meglepnek bennünket.

 
 
Bemutatkozik Svetlana Zuchová (Szlovákia), Dora Kapralová (Cseh Köztársaság) Milosz Waligórski (Lengyelország) és Mark Baczoni (Magyarország)

Moderátor: Gulyás Gabriella
 
Dátum: 
2015. június 9. 18.00