Új honlap: nyarifesztival.com

Elindult a PIM Nyári Fesztivál külön honlapja
Programok, ajánlók, fesztiválnaptár és jegyinformációk: mindent egy helyen az új nyarifesztival.com címen
Idén rendezzük meg tizenharmadik alkalommal a PIM Nyári Fesztivált. Ebből az alkalomból új honlapot indítottunk külön a fesztivál számára, hogy átláthatóan megtaláljanak minden információt a programokról, fellépőkről és online jegyvásárlásra is van lehetőség.
 
A fesztivál idei mottója: Irodalom másképp. Célunk, hogy az irodalmat, mint műfajt ezen a nyári rendezvénysorozatunkon tágabban értelmezzük és könnyedebb stílusban, elsősorban a zene és más művészeti ágak tolmácsolásában vigyük közelebb a közönséghez. Lesz koncert, színház, kabaré: szórakoztató, de egyben tartalmas programok kavalkádja jellemzi ezt a három hetet a múzeumban.
Idén is két helyszínre, egyrészt a hangulatos múzeumkertben felállított nagyszínpadra, másrészt a Károlyi-palota árkádos kapualjába szervezünk különleges koncerteket és előadásokat.
 
Idén is lesz Rájátszás kortárs költőkkel, írókkal és zenészekkel, persze mondhatjuk, hogy amúgy is a zenei kínálatunk lesz túlsúlyban a nagyszínpadon, hiszen a fesztiválon - a nyáron csak nálunk - ad például koncertet Für Anikó, lép fel önálló esttel Csákányi Eszter, együtt áll (vagy ül) színpadra Esterházy Péter Dés Lászlóval és a Budapest Bár is elhúzza a talpalávalót. A zenés programok mellett lesz itt prózai előadás is, ezen a helyszínen láthatjuk Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója című darabját.
 
A kisebb, kamarajellegű produkciók pedig a múzeum bejáratánál kapnak helyet, az árkádok alatt hallhatjuk a fiatal énekesnő, Jónás Vera zenekarát és Krasznai Tünde Karády estjét. De akár jól mulathatunk a magyar kabaré történetének két nagy énekesnőjéről szóló zenés darabján, vagy Oroszlán Szonja, Szandtner Anna, Fenyő Iván, Hajdu István (Steve) előadásában is láthatunk egy, Szerb Antal műveiből összeállított felolvasószínházat. Végül, de nem utolsó sorban a csodálatos palota romantikus kapualjában Takács Kati estjét is élvezhetjük, aki Tóth Krisztina írásaiból, zenével és tánccal állított össze egy produkciót.
 
Várjuk idén is a PIM Nyári Fesztiválra, ahol a középpontban ismét az irodalom áll!
 
Dátum: 
2015. június 16. 19.15