Söndörgő zenekar koncretje

PIM Nyári Fesztivál
A Söndörgő együttes 1995-ben alakult Szentendrén. A Vujicsics zenekarhoz kötődő családi szálak, és így a délszláv népzene iránti bűvölet azonnal kijelölte útjukat: az archaikus hagyomány ápolását és aktualizálását.
Esőnap: július 10.
Zenéjük különlegessége – a technikai virtuozitás és a rendkívül friss előadásmód mellett – abban rejlik, hogy a legtöbb mai balkáni együttestől eltérően a Söndörgő nem a rezes hagyományt követi, hanem egy kiköpött tamburazenekar. Ugyanakkor képesek megszólaltatni a Balkán zenéjének „legsűrűbb” rétegeit is.
 
A hazai fesztiválok rendszeres fellépői, de koncerteztek már a londoni Queen Elizabeth Hallban is. Az együttes több alkalommal dolgozott együtt a népszerű macedón szaxofonossal, Ferus Mustafovval, ennek az együttműködésnek az eredményeként jelent meg 2009-ben az ‚In concert‘ című közös lemezük, mely a Songlines magazinban a Top of the Word listán szerepelt.

2011- ben jelent meg legújabb lemezük ‚Tamburising - Lost Music of the Balkans‘ címmel a Harmonia Mundi/World Village kiadó gondozásában 60 különböző országba repítve el a zenekar muzsikáját. Ez az album áttörést eredményezett a nemzetközi világzenei színtéren, rendkívül pozitív visszhangot keltve a legfontosabb szaklapokban és rangos napilapokban (Songlines, fRoots,The Guardian, The Independent, The Financial Times, London Evening Standard).
 
A zenekar: Buzás Attila, Eredics Áron, Eredics Benjamin, Eredics Dávid, Eredics Salamon
 
Jegyár: 2200 Ft
 
Jegyek vásárolhatók 2013. június 4-től a Múzeum jegypénztárában (kedd-vasárnap 10.00-18.00; +36 1 317 3611/203), valamint interneten a Jegymester (www.jegymester.hu) oldalon.
 
Az előadások szabadtéren zajlanak, rossz idő esetén a koncertek esőnapon kerülnek megrendezésre. Jegyeket abban az esetben váltunk vissza, ha az időjárás miatt az előadást az esőnapon sem tudjuk megtartani.
Dátum: 
2013. július 9. 21.00