PIM Esti Extra Tari Annamáriával, Szécsi Noémivel és Bernáth Árpáddal

Arany János balladái szinte kivétel nélkül lélektani rejtvények is. Az általában kiegyensúlyozottnak és higgadtnak gondolt költőt mágnesként vonzotta a bűn, a bűntudat, az őrület ábrázolása. A szövegek az olvasó képzeletére bízzák az a történetek rekonstruálását. Hogy látja ezeket a hősöket a mai szakember? Arany János lélekábrázolásáról a kortárs pszichológia tükrében Tari Annamária beszél, aki Kalla Zsuzsa kurátorral tart közös tárlatvezetést.

Jegyvásárlás: Jegymester

 

Hogyan írja meg önmagát Szabó Magda autobiografikus regényeiben és egyéb műveiben? Mennyire átgondolt, megkomponált a könyvekből összeálló kép, amit a szerző az olvasóknak, az utókornak mutat? Többek között ezen kérdések mentén járhatjuk be a Szabó Magda-kiállítást Szécsi Noémi íróval valamint Borbás Andrea és Kiss Borbála kurátorokkal.

Jegyvásárlás: Jegymester

 

A február közepén megnyitott Heinrich Böll-kiállítás az író három regénye köré csoportosítva ábrázolja, milyen szerepet játszott Magyarország a szerző életművében. Bernáth Árpád, a Szegedi Tudományegyetem  professor emeritusa, a német kritikai kiadás egyik szerkesztője, a kiállítás kurátora különleges és kevéssé ismert részletekkel is szolgálva mutatja be a kiállítás anyagát, amelyben amatőr film, fényképek, levelek, kéziratok, lektori jelentések egyaránt szerepelnek.

Jegyvásárlás: Jegymester

 

A PIM hosszú nyitvatartása minden hónap utolsó szerdáján különleges programokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel aktuális kiállításainkban.
Minden kiállítás 20 óráig látogatható.

Belépőjegy: 800 Ft

Dátum: 
2018. február 28. 18.00