PIM Esti Extra a Nemes Nagy Ágnes kiállításban

"Hogyan lehetséges embernek maradni az embertelenségben?"

Nemes Nagy Ágnes életében és művészetében egyaránt nem ismert megalkuvást, és igyekezett minden elnyomó rendszerrel szemben megtartani alkotói és emberi integritását. A második világháború alatt zsidókat bújtatott lakásán, amiért 1998-ban akkori férjével, Lengyel Balázzsal együtt megkapták a Yad Vashem Intézet Világ Igaza kitüntetését. A kommunista diktatúra éveiben szintén számtalanszor tett tanúbizonyságot humanizmusáról.
Nemes Nagy Ágnes tájképei című időszaki kiállításunk finisszázsán Herold Eszter drámatanár egy különleges tárlatvezetés keretében járja körül Nemes Nagy Ágnes életében és művészetében megnyilvánuló emberségét.

Az estét kíséri: Herold Eszter táncos, koreográfus, magyar- és drámatanár, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium rendezőtanára

Közreműködnek: Czirok Laura, Letenyei Péter, Pál Salamon és Szabó Szonja, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium színésznövendékei.

A program megszervezésében nyújtott segítségért köszönetet mondunk a Magyar Zsidó Kulturális Egyesületnek és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumnak!

Teljes árú jegy: 2.000 Ft
A jegyek limitált számban kaphatók a tárlatvezetésre, a program befogadóképessége 25 fő.

Dátum: 
2023. szeptember 27. 18.00
Online jegyvásárlás: