PHOTO/BOOK kiállítás

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának csoportos kiállítása
A kiállításról:
Az egyre könnyebben elérhető kötészeti- és a nyomdatechnikai fejlődésnek köszönhetően az utóbbi években a photobook, mint régi-új kifejezési forma ismét népszerűvé vált a vizuális-poétikus érzékenységű alkotók körében. Ez az offline kommunikációs felület eltér a korábban megismert klasszikus fotókönyvektől és albumoktól, ezért is használjuk angolul magát a kifejezést.
A photobook olyan koncepcióra épülő tárgy, amelyben a teret a könyvformátum adja a történetmeséléshez és bár a képek szerkesztése nem különbözik a szövegszerkesztéstől, a szerkesztői döntések vizuális-esztétikai szempontrendszer szerint születnek. A photobook(ok) készítésekor fontos az anyaghasználat, a papírválasztás, a kötészeti mód.
Napjainkban/manapság soha nem tapasztalt tudatosság figyelhető meg az alkotók részéről forma és tartalom viszonyának kidolgozásakor. (Barta Edit-Biró Eszter)
Kiállító művészek: Bakonyi Zsuzsa, Biró Eszter, Biró Dávid, Dobokay Máté, Gál Bettina, Gellér Judit, Hirling Bálint, Hodosy Enikő, Illés Katalin, Kóti Réka, Mag Kriszti, Piti Marcell, Schuller Judit Flóra, Szántói Lilla, Szent-Iványi Réka, Szombat Éva, Vékony Dorottya
Kurátorok: Barta Edit, Biró Eszter
 
A Margó Fesztivál keretében megnyílt Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának kiállítása június 18-ig látogatható a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Dátum: 
2015. június 6. 20.00