„Párizs ege alatt…”

Francia sanzonest a Párizsi Nemzetközi Sanzonverseny győzteseivel, Bardóczy Attila és az Orosz Zoltán Trió
Közreműködnek: Bardóczy Attila színművész – ének; Orosz Zoltán – harmonika; Pengő Csaba – bőgő; Balogh Zoltán – gitár
 
A koncerten elhangzanak a klasszikus sanzon nagyjai közül Jacques Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf, Juliette Greco és Yves Montand dalai, valamint megszólalnak olyan világhírű dallamok is, mint a Hulló levelek, vagy az Orfeo Negro.
 
Videók:
 
Orosz Zoltán három éven keresztül folyamatosan megnyerte az Országos Harmonikaversenyt felnőtt profi kategóriában (1998-1999-2000. években). 2000-ben Ursu Gáborral alkotott duója megkapta a Magyar Rádió rangos elismerését az eMeRTon díjat, és az Év Nosztalgia Együttese lett, majd 2008-ban a szakma Orosz Zoltán zenei tevékenységét Artisjus Díjjal ismerte el.
 
Bardóczy Attila előadóművész és Orosz Zoltán harmonikaművész több mint 15 éve koncerteznek együtt, ez idő alatt számtalan fellépésük volt itthon és külföldön, a Párizsi Nemzetközi Sanzonverseny győztesei, 1996-ban részt vettek Párizsban a Nemzetközi Sanzonversenyen, ahonnan a legjobb külföldi előadónak járó első díjjal tértek haza.
2002 decemberében jelent meg közös lemezük „Párizs ege alatt” címmel, melyen a legismertebb francia sanzonok hallhatóak. A lemezen megtalálható természetesen a címadó dal, valamint a méltán világhírű „Hulló levelek”, vagy oly sokak kedvence a „C’est si bon” című dal is.
 
Budapesten a lemez megjelenése után közvetlenül megtartották nagysikerű lemezbemutató koncertjüket, majd evvel a műsorral országos turnéra indultak, mely a nagy érdeklődés miatt az idén is folytatódik.
 
Belépőjegy: 2800 Ft
 
Jegyek válthatók a Múzeum jegypénztárában és a Jegymester weblapján.
Dátum: 
2010. szeptember 26. 20.00