Nyári Fesztivál Őnagysága kabaréja – zenés öltöző komédia

Medgyaszay Vilma - Zakariás Éva
Vidor Ferike - Mérai Katalin
Író: Fráter Zoltán
Díszlet: Harmati István
Zongorán kísér: Erőss Csaba
Rendező: Háda János

Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike a magyar kabaré történetének két nagy énekesnője. Róluk szól a számos ismert kuplét feldolgozó zenés darab.

Medgyaszay a mindenkori nagyasszony, Vidor Ferike az örök cselédlány figurájával aratott sikert Nagy Endre kabaréjában, ahol a művésznők a szövegíró Gábor Andor kegyeiért is vetélkedtek. A női rivalizálás fortélyaira épülő játék során új életre kelnek a régi dalok, a pesti ember életformájának és életérzésének halhatatlan kifejezői.

1913-ban, Nagy Endre kabaréjának fénykorában Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike országos hírű művésznők, számtalan kuplé és sanzon népszerű előadói. A kulisszák mögött a két művésznő régóta rivalizál egymással. A vetélkedés nemcsak a közönség kegyeiért, hanem a kabaré háziszerzője, Gábor Andor szívéért is folyik. Medgyaszay a női trükkök sorozatát követi el, hogy az ő számai után a költő már ne tudjon Vidornak új verset írni. Már-már úgy tűnik, a nagystílű Medgyaszaynak kedvez a szerencse, amikor váratlan fordulat következik a kabaré életében...

Az előadás a huszadik század elejének híres sanzonjait, kupléit eleveníti fel.

Jegyár: 2000 Ft

Kapualj
 
Jegyvásárlás online: https://www.jegymester.hu/hun/Event/18000243/Onagysaga-kabareja
Dátum: 
2015. június 28. 21.30