Lovasi és a Véletlen

Július 01. csütörtök, 20 óra
Lovasi András énekli Lackfi János verseit Heidl György megzenésítésében
PIM FESZTIVÁL 
Jegyár: 2000 Ft
 
Különleges találkozások eredménye az a Hangzó Helikon sorozatban megjelent album, amelyen Lovasi András énekli Heidl György zeneszerző (eszmetörténész, egyetemi oktató) Lackfi János verseire írt dalait. A kortárs költő és két nemzedéktársa „füstös-merengős, itt-ott egészen amerikai ízű, helyenként jazzel bolondított” produkciót hozott létre (Pesti Műsor), amely a mai középgeneráció keserű-irónikus, de nem reményvesztett világszemléletében fogant. A koncertműsor a lemezhez képest újdonságokkal is szolgál, hiszen a „Lovasi és a Véletlen” valódi „szupergroup”. Lovasi András most „csak” énekel, Heidl György akusztikus és elektronikus gitáron játszik, a zongoránál az After Crying-alapító, ma már főként akusztikus zenét komponáló és előadó Vedres Csaba ül, gitáron közreműködik az egyébként virtuóz hegedűsként ismert Szabó Attila, a Csík Zenekar egyik prímása, az alapokat pedig két fiatal tehetség biztosítja, Drapos Gergely basszusgitáros és Gáspár Gergely dobos. A műsor kiegészül Lovasi András, Vedres Csaba dalaival, valamint Heidl Györgynek lemezen még nem hallható szerzeményeivel.
 
Versek/dalok:
Babzsák; Befejezetlen alma; Kerthelyiség; Gubóban; Billentyűk; Hajdútánc; Egyre; Régi erdő; Csak;  Véletlen; Szélmagasan; Ködkép; Lacrimoso; Nagy, zene
 
Ezen az albumon nem vagyok szerző, nem játszom semmilyen hangszeren, nem nagyon ordítozom, tehát semmi olyat nem csinálok, amit a Kispál és a Borz zenekarban. Sokan, akiknek mutattuk a felvételeket, nem hitték el, hogy én énekelek. Ennek örülök. Régi vágyam volt, hogy csak amolyan szócsőként elmondjam más gondolatait. Mint ahogyan az is - ez még visszavan -, hogy valahol a háttérbe húzódva játsszak, néha belehuhogjak egy refrénbe, hogy huhú, és legyen időm összemosolyogni a dobossal, hogy „de jók vagyunk, mi?”. Na és persze mindig szerettem, ha a dolgok úgy állnak össze, mintha eleve így kéne lenniük, ha egyszerűen csak összesimulnak, mint a hullámok a parton.”
Lovasi András
 
A műsorváltoztatás jogát a múzeum fenntartja.
Helyszín: Perőfi Irodalmi Múzeum
1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.
A múzeum kertjében (udvarán felállított szabadtéri színpadon zajlanak a produkciók)
 
Jegyeket lehet vásárolni a múzeum pénztárában és interneten a Jegymester honlapján.
 
Dátum: 
2010. július 1. 21.00