Kreatív írás nap

A Szépírók Társasága programja

Koordinátor: Abody Rita

A kreatív írás Magyarországon az elmúlt évtizedben lett ismert fogalom, gimnáziumi és egyetemi kurzusok, hosszú távú vagy intenzív tanfolyamok tárgya. A nyugati oktatásban régóta ismert stúdium, amely számos sikeres író szakirányú egyetemi végzettségét jelenti.

A kreatív írás nem más, mint az artikulált verbális kifejezés elsajátítása – spontán írásformáktól az ismert, klasszikus és modern irodalmi műfajokig. Jelentősége abban áll, hogy nem csak írni vágyóknak, hanem bármely szakmában hasznos csiszolt mesterség – aki jobban fejezi ki érzéseit és gondolatait, az könnyebben épít karriert. Az iskolai oktatásban „fogalmazás” néven szerepelt, de egyre inkább kiszorul az irodalomtörténet javára, holott önálló, fejleszthető készségi tárgynak kellene lennie minden iskolában, mint a rajz és ének.

A programok felolvasásokkal és műhelyprogramokkal mutatják be a legifjabb és a felnőtt alkotók munkáit – bemutatkozásképpen és kedvcsinálónak is. Ugyanitt lehet érdeklődni további lehetőségek iránt.

10:00 A PENNA írókör felolvasása 12–16 éves alkotók műveiből – Abody Ritával.

11:00 A Van Helyed Alapítvány produkciója ifjú művészekkel - Bódis Kriszta vezetésével.

12:00–14:00 Közös műhely – módszertan és közös alkotás játékos gyakorlatokkal, művek bemutatása, elemzése.

EBÉDSZÜNET

15:00–16.30 Sikeres felnőtt alkotók felolvasása műveikből.

17:00–19:00 Műhelymunka, módszertan és közös alkotás játékos gyakorlatokkal, művek bemutatása, elemzése. Molnár Gabi és Abody Rita vezetésével.

Dátum: 
2018. május 26. 10.00 - 20.00