Könyvbemutató

Havas Judit: Csodaváró hangszer

A művészi beszéd oktatása a mindennapi élet színterein

Bemutatja: Balázsi József Attila, a kötet szerkesztője

Vendégek: Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetség elnöke; Wohlmuth István kulturális tanácsnok; Bóna Judit, az ELTE docense; Diószegi Endre, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság alelnöke és Zalán Tibor költő, dramaturg

 

Rendhagyó kötetet tart kezében a Tisztelt Olvasó. Havas Judit több évtizedes előadóművészi-oktatói tapasztalata summáját e kötetben nyújtja át a szép magyar kiejtés sorsát szívükön viselőknek.

Az eddig kiadott beszédművelési szakkönyvek zöme a szó hivatásos művelői, színészek, rádió- és tévébemondók számára készült. Ezt a segédletet azonban a szép, ízes, tagolt magyar beszéd iránt érdeklődő és azt elsajátítani szándékozók ‒ tanárok, előadóművészek, versszeretők ‒ is haszonnal forgathatják. Különösen fontos a kiművelt beszéd a tanárok számára.

A Csodaváró hangszer kötet három fő részre oszlik: az első a hangterápiával, a művészi beszéd és a beszédművészet alapjaival ismertet meg bennünket; a második a magyar nyelv külföldi oktatásának műhelytitkaiba és nehézségeibe nyújt bepillantást; míg az utolsó, a szöveggyűjtemény a megtanulásra és elmondásra-szavalásra szánt irodalmi alkotásokból közöl válogatást.

Bízunk benne, hogy a csoda, ha várják, bekövetkezik, és a művészi beszéd oktatása e kiadvánnyal újabb lendületet kap. 

Balázsi József Attila, a kötet szerkesztője

 

A Belváros-Lipótváros Önkormányzata és a PIM közös rendezvénye

Dátum: 
2019. február 6. 15.30