Jelen a kertben

Hat részes workshop a figyelemirányítás művészetéről a PIM megújult kertjében Sirokaï Mátyással.

Napjaink egyre gyakoribb jelensége a figyelemhiány és -zavar. Mit jelent jelen lenni, vagy más szóval: egésznek lenni? Hogyan érhető el ez az állapot, és miként valósítható meg a hétköznapokban? Mire, merre, és főleg hogyan érdemes figyelnünk, hogy valóban jelen legyünk? Sirokaï Mátyás költő és zenész szerint bárhová fordulunk, mindig a figyelemirányítást gyakoroljuk, hiszen elsősorban a figyelmünkkel lépünk kapcsolatba a világgal. A workshop átfogó koncepcióval és hat téma (ritmus, egyensúly, labda, lassulás, nyelv, látásgyakorlatok) köré csoportosított gyakorlatokkal várja az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat második alkalma az egyensúly témája köré szerveződik. Hol rejtőzik a testünk középpontja, és hogyan találhatunk rá? Miért hasznosak az "instabil alapok", és mire tanítanak bennünket? Hová irányul a figyelmünk, amikor egyensúlyozunk?

Az egyensúlyszervünket különféle módon igénybe vevő jelenlétgyakorlatok hasznos és egyben rendkívül szórakoztató időtöltést biztosítanak a programra látogatóknak.

Közreműködő: Sirokai Mátyás költő, zenész

A program ingyenes! 

Aki tud, hozzon magával egy kosárlabdát!

Dátum: 
2023. május 25. 17.00