Irodalmi Lapok

Könyvhét LapNap
A XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon – a korábbi évek gyakorlatától eltérően, amikor egy-egy ország volt a díszvendég – az Európai Unió lesz a díszvendég. A tagállamok irodalma, kultúrája mutatkozik be Budapesten.
Ez adta az ötletet, hogy a Könyvhét LapNap témája ennek a fordítottja legyen: milyen a magyar irodalom helyzete az EU-ban és a nagyvilágban. Sokat hallani a magyar szerzők külföldi népszerűségéről, most bővebben és részletesebben beszélgetünk műfordításról, a magyar irodalom idegen nyelven történő népszerűsítéséről, a külföldi piac fogadókészségéről, a műfordítás és könyvkiadás támogatásáról.
 
A magyar irodalom az Európai Unióban
Beszélgetnek: Csordás Gábor, a Jelenkor Kiadó vezetője, aki a szerzők műveinek külföldi megjelenését szervezi; Károlyi Dóra, az MKA Fordítástámogatási Iroda képviselője, aki a kiadásösztönző gyakorlatról beszél; Kovács Imre, a Kultúrpont Iroda képviselője, aki elmondja, hogyan támogatja az EU a magyar művek kiadását; Cserháti Éva, a spanyol nyelven a magyar irodalom népszerűsítését szolgáló honlap, a www.lho.es műfordító főszerkesztője, aki a külföldi olvasók érdeklődéséről számol be.
Moderátor: Kőrössi P. József
Dátum: 
2011. április 6. 18.00