Hajnali részegség

Kosztolányi biciklis séta

A Petőfi Irodalmi Múzeum tematikus sétát kínál az érdeklődőknek, amelyek során biciklivel járhatják be Budapest egy megadott részletét. A Hajnali részegség című (nem csak hajnalban tartandó) túra elsősorban a 20. századi magyar irodalmat fókuszpontba állítva, a Móricz Zsigmond körtértől indulva a Belváros, a Krisztinaváros és a Tabán és Pest irodalmi emlékhelyeit, irodalmi művekben felbukkanó legendás helyszíneit látogatja végig, versek, visszaemlékezések, anekdoták, műrészeltek segítségével keltve életre az egykori művészek fénykorát.

Útvonal: Móricz Zsigmond körtér, Bartók Béla út, Szabadság-híd, Ferenciek tere, Erzsébet-híd, Szarvas tér, Tabán, Attila út, Krisztina tér, Vérmező, Pest

A programra saját kerékpárral és egyéb, szabadon választott biciklis felszereléssel lehet jelentkezni. A múzeum felszerelést nem tud biztosítani a résztvevőknek, valamint nem felel sem a résztvevők, sem értéktárgyaik biztonságáért és épségéért. A program regisztráció köteles, a jegyeket elővételben a PIM jegypénztárában lehet megváltani. A túra a bejelentett kezdési időpontot követő 10 perc után elindul, a késők a megjelölt útvonal további pontjain önállóan csatlakozhatnak. A túrán 12 főt tudunk fogadni.

Találkozási pont: Móricz Zsigmond körtér, Szent Imre szobor körül

Regisztráció: farkase@pim.hu, kodolanyij@pim.hu (Farkas Éva, Kodolányi Judit)

Jegyárak: 800 Ft

Esőnap: október 15. délelőtt 10 óra

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programja

Dátum: 
2017. október 8. 10.00