Egy este Polcz Alaine-nel

Beszélgetés és színház finom falatokkal

Az értelmes rend

Beszélgetés Polcz Alaine emlékére

Az év vége táján igyekszünk minden feladatunkat befejezni, pontot tenni ügyeink végére, rendezni dolgainkat – kívül és belül. Tesszük ezt azért, hogy könnyebb szívvel és lélekkel nyithassunk új fejezetet. Azért, hogy rend legyen.

Polcz Alaine hatalmas élet- és szakmai tapasztalatát felhasználva már akkor is életvezetési kalauzokat írt a legkülönfélébb műfajokba rejtve (Az életed, Bíró Berta; Szakácskönyv szingliknek; Főzzünk örömmel; Rend és rendetlenség), amikor még senki sem hallott a coachingról, tudatos életvezetésről, a minimalista életstílusról, az ökológiai szemléletről és környezettudatosságról vagy éppen a slow áramlatokról.

Olyan, néha látszólag triviális dolgokról ír, olyan tanácsokat ad – anélkül, hogy ítéletet mondana –, amelyek racionális, a természettel harmonikus, kellő ritmusú, minden szélsőséget nélkülöző, az erőforrásokkal józanul bánó életvitelt tesznek lehetővé, javítva hangulatunkat és komfortérzetünket – és ezzel a körülöttünk élőkét is. 

Vendégeink ezen az estén Szécsi Noémi író, Ablonczy Anna, Polcz Alaine hagyatékának gondozója és Navratil Andrea énekes, ökológus.

A beszélgetést vezeti: Török Petra

Dátum: 
2019. december 3. 17.00