„Dráma hősének jöttem a világra” Rajnai László pályarajza

Szirtes Gábor monográfiájának bemutatója
A Pro Pannonia Kiadónál megjelent – a peremre szorított, post mortem életművet létrehozó irodalomtörténészről, esszéistáról szóló, forráskutatásokon alapuló – könyvet Kabdebó Lóránt irodalomtörténész, professzor emeritus és Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész mutatja be.
A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Könyves Szövetség és a Pro Pannonia Kiadó szeretettel meghívja Önt, Családját, Barátait SZIRTES GÁBOR: „DRÁMA HŐSÉNEK JÖTTEM A VILÁGRA” RAJNAI LÁSZLÓ PÁLYARAJZA című könyvének – a Könyvbemutatók országszerte sorozat keretében – 2015. június 8-án (hétfőn) 17.00 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz Károly termébe szervezett bemutatójára.
 
Bevezetőt mond Varga Katalin, a Petőfi Irodalmi Múzeum főosztályvezetője. A könyvről a szerző, Kabdebó Lóránt irodalomtörténész, professor emeritus és Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész beszélgetnek.
 
„A könyv egy olyan típus jellemzése és ábrázolása rokonszenvvel, amely az általa utált korban inkább szándékosan rombolja saját munkája feltételeit, csak hogy előkészítse az utat a prófétikusan (asztrologikusan?) várt jobb jövőnek.” (Csűrös Miklós)

„Olvasmányos, informatív, a korszakot pontosan jellemző, a dokumentumokat és az emlékezéseket jól összehangoló könyv. Szabálytalan könyv egy szabálytalan emberről. Izgalmas bepillantás a nehéz évekbe... Méltó emlékállítás Rajnai Lászlónak.” (Kabdebó Lóránt)

Szirtes Gábor irodalomtörténész, szerkesztő, kritikus, a Pro Pannonia Kiadó vezetője, a 20. század irodalom- és művelődéstörténetének kutatója. Legutóbbi könyvei: Két szólamban. Lovász Pál pályaképe (2008), Ötnegyed. Tanulmányok, esszék (2012).
 
Dátum: 
2015. június 8. 18.00