„Colouring outside the lines”

Flamand gyermekkönyv-illusztrációk
Kiállításmegnyitó
A kiállítást E. Csorba Csilla, a PIM főigazgatója és Walter Moens, a Flamand Kormány magyarországi képviselője nyitja meg.
 
A megnyitón elhangzik Az úszók mind lovagok című kétnyelvű irodalmi-zenei improvizációs összeállítás flamand költők verseiből Daróczi Anikó és Lackfi János fordításában.
 
Közreműködik: Havas Judit előadóművész és Daróczi Anikó, valamint Holics László zongoraművész 
 
A kiállítás tizenhét híres flamand illusztrátor munkáit mutatja be, akik nagyban hozzájárulnak a gyermekirodalom sokszínűségéhez. A kiállításon résztvevő illusztrátorok nagy lendülettel és őszinteséggel formálják a szöveget képpé. Minden illusztrátor a maga módján, a látható vonalakon túl is tovább színezi a történetet, hol csipetnyi humorral, néhaegy anekdotával, olykor egy meglepő képpel. Az illusztrátorok váratlan dialógusokba kezdenek a művészvilágból származó híres alkotásokkal, hogy azok szimbólumait, színeit és motívumait új kontextusba helyezzék.
A kiállító tizenhét művész: Kristien Aertssen, Lieve Baeten, Sabien Clement, Carll Cneut, Erika Cotteleer, Gerda Dendooven, Goele Dewanckel, Sebastiaan van Doninck, Pieter Gaudesaboos, Guido van Genechten, Ingrid Godon, Tom Schamp, André Sollie, Isabelle Vandenabeele, Klaas Verplancke, Geert Vervaeke and Paul Verrept.
Dátum: 
2007. április 11. 19.00