Budapest Bár koncert

PIM Nyári Fesztivál

2016. június 27. 20.00 / esőnap: június 29. 20.00

Fellép: Farkas Róbert, Kisvári Ferenc, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Ökrös Károly, Behumi Dóri, Rutkai Bori, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Tania Saedi

Jegyár: 4000 Ft

Jegyvásárlás: http://www.jegymester.hu/hun/Event/18000269/Budapest-Bar-koncert

A Petőfi Irodalmi Múzeum csodás kertje a Budapest Bár egyik kedvenc nyári koncerthelyszíne – igazi öröm itt zenélni! Az idei koncerten régi kedvencekből és felújított repertoárjuk új darabjaiból is válogatnak. A csodálatos zenekaron kívül fellép Behumi Dóri, Rutkai Bori, Kollár – Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, és Tania Saedi.

Szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek varázslatos előadásában. A 2007-ben eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője lett. A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei a 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életbentartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Hatalmas repertoárjuk mára már nagyon eklektikus – magyar és külföldi dalok mindenféle műfaját feldolgozták „budapestbárossá”. Ezen az estén a Budapest Bár vendégművésze a bécsi Tania Saedi lesz, akivel a zenekar néhány éve dolgozik együtt.

Mire számíthat a közönség? A nagyszerű zenei élményen kívül egy hatalmas adag örömre! A koncert ideje alatt garantáltan úgy fogja érezni, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van!

www.budapestbar.hu
www.facebook.com/budapestbarband
www.youtube.com/budapestbar
https://instagram.com/budapest_bar
https://twitter.com/budapestbar
https://budapestbarband.tumblr.com

Dátum: 
2016. június 27. 20.00