Bor és irodalom

„Az asztal tarka-barka...”
Kertvendéglő és fröccskultúra
Fröccskóstolóval egybekötött irodalmi beszélgetés
A magyar irodalomnak az a része, amely nem elefántcsonttoronyban született, az télen füstös kávéházakban, nyáron a zöldvendéglők kockás abroszos asztalánál látta meg a napvilágot. S a kertvendéglő igazi „műfaja” a fröccs, amely a magyar bor és a magyar géniusz által feltalált szikvíz frigyének gyümölcse.
 
Közreműködik: Jásdi István bortermelő (Csopak); Deák László, az Országos Szikvízkészítő Ipartestület tiszteletbeli elnöke; Nagymarosy András, a Borkollégium prefektusa és Helyey László színművész
A fröccsök a Heimann Családi Birtok (Szekszárd), a Frittmann Testvérek Borászata (Soltvadkert) és a Jásdi Pince (Csopak) boraiból készülnek.
 
A rendezvényt az AQUA-NOVA Kft. is támogatja.
 
Helyszín: Károlyi Étterem, a Petőfi Irodalmi Múzeum kertje
 
Belépőjegy: 3000 Ft/fő
 
Jegyek a múzeum jegypénztárában és a www.jegymester.hu oldalon vásárolhatók.
 
A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Károlyi Étterem közös rendezvénye A program napján hagyományos kisvendéglői zónaételeket készít kedvezményes áron a Károlyi Étterem.
Dátum: 
2009. június 16. 19.00