Bagatell - gondolatok egy pincében

PIM Fesztivál
A verseket válogatta és elmondja: Bezerédi Zoltán Összeállítás Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály műveiből
bagatell: ’apróság, semmiség, csekélység, potomság’; ’könnyűzenei darab’: Beethoven bagatelljei
 
bagatelle 1 - a rokokó és barokk idején, főleg francia, német, angol és orosz területeken elterjedt építészeti divat, a nagyobb kastélyok parkjában felépült kisebb csarnokok, mulató pavilonok, kellemes időtöltésül szolgáló kiskastélyok közös elnevezése. Magyarországon az Esterházy kastélyban látható.
bagatelle 2 - XVIII. századi francia eredetű könnyed asztali játék, a biliárd egyik módosított formája.
 
Az előadás hossza: 60 perc, szünet nélkül
 
Ebben az évben a Fesztivál a kertben lévő szabadtéri nagyszínpad mellett egy új fedett helyszínnel, a Károlyi-palota árkádos kapualjában felállított játszó hellyel is bővül. Az így létrejövő intim térben kamaraszínházi esteket tartunk, a PIM saját előadásaként színpadra állított Karinthy kabarét és a Katona József Színház két darabját láthatja a közönség.
 
Jegyek vásárolhatók 2014. a Múzeum jegypénztárában (kedd-vasárnap 10.00-18.00; +36 1 317 3611/203), valamint interneten a Jegymester oldalán.
Dátum: 
2014. július 11. 21.30