1848 - nagyon másképp

 

Online forradalmi események – Márciusi megemlékezés másképp

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum közös online múzeumpedagógiai foglalkozása az 1848. március 15-i forradalom ünnepének jegyében.

Személyesen most nem lehet meglátogatni 1848. március 15. ikonikus helyszíneit, és a múzeumok is csak online lehetnek nyitva, azonban a múzeumlátogatások nem maradnak el, csak átkerülnek az online térbe.

Az online múzeumpedagógiai foglalkozásra nyújt lehetőséget a PIM és az MNM közös márciusi programja. A különleges múzeumi óra alapja a Kapocs kiállítás, amely a ThingLink felületén valósult meg, önállóan is megnézhető és használható ingyenesen. A Kapocs kiemelt szerepet kapott a ThingLink által kiválasztott 2020-as kiemelt projektjei között is.

A foglalkozás témája 1848. március 15., a forradalom napja. A diákok a múzeumpedagógusok segítségével a Kapocs platformján járják be elődeik, a márciusi ifjak által is felkeresett helyeket. Az interaktív múzeumi órán a diákok olyan érdekességeket tudnak meg, mint Petőfi, egyáltalán nem petőfis hobbija, kit hagytak ott a börtönben véletlenül Táncsics kiszabadításakor, és arra is fény derül, hogy miért késett el a nagygyűlésről a nemzet költője március 15-én délután.

Ajánlott korosztály: 10-18 év

Időpontok kérhetőek: 2021. március 1-5., 8-12. és 15-19. (hétfő-péntek)

Időtartam: 45 perc

Hol: Zoom.us – A múzeumpedagógusok a foglalkozás előtt elküldik a meghívót, hogy a csoport minden tagja be tudjon kapcsolódni.

A program ára: ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés és bővebb információ: mnm.pim.1848@gmail.com