Születésnap a PIM-ben

A grafika Gertner Réka (12) munkája

A palota titokzatos sárkánya

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy palota, s annak egy különleges szivárvány-színű, háromfejű sárkánylakója - így kezdődik születésnapi mesénk, melyből többek közt az is kiderül: mi keresnivalója van egy sárkánynak egy hajdanvolt grófi palotában?

Miközben az ünnepelt és vendégei közösen bebolyongják az elvarázsolt Károlyi-palota termeit és kiállják a csoda-kastély próbáit, találkozhatnak annak elvarázsolt és cseppet sem barátságtalan lakójával.

Habzsoldia császára

kalandozás a rakoncátlan ízek birodalmában

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy császár. Bizony, nem király, hanem a messzeföldön híres bölcsességű királyoknak a királya, így egyszerűen – magunk közt – a császár.

A császár lehangoltan járkált a palotájában. "Hjaj" sóhajtotta szívet szakasztóan. "Hjuj" lehelte erőtlenül. "Hjej" dörmögte maga elé szemrehányóm. Mi nyomhatja vajon őcsászári fensége kedélyét? 

Talán harcban áll a birodalom? Talán bizony legkisebb leányát rabolta el a sárkány? Vagy eszébe jutott az az idő, amikor még békaként várta, hogy egy szépséges hercegkisasszony megcsókolja, s visszaváltoztassa daliás vitézzé? Áh, nem – őcsászári fensége roppant módon szeretett enni. Őcsászári fensége mindent nagyon szeretett, mindegy volt neki, hogy sóska, vagy spenót, vagy brokkoli, vagy mogyorókrémes, tejszínhabos csokoládé-torta, ő bizony habozás nélkül befalta.

Ám egy ideje (egészen pontosan 24 órája 10 perce és 24 másodperce) valami megmagyarázhatatlan történt a palotában. Ez aggasztotta császárunkat.

Merthogy az ízek összekeveredtek, ami eddig édes volt az keserű lett, ami eddig sós volt, az savanyúvá változott. Minden a feje tetejére pördült: mert ki hallott már csokoládé ízű citromról, s ki akarná a mézes teáját sósan elfogyasztani? Hallatlan."

Segíts a császárnak rendbeszedni a rakoncátlan ízeket, légy Habzsoldia birodalmának királyleánya avagy királyfija, s álld ki a játékos próbákat, hogy a császár újra boldog, nyugodt és jóllakott lehessen!

Tudnivalók:

  1. A szülinapi program megrendezésére szombat és vasárnap van lehetőség, előre egyeztetett időpontban. Kérjük, első lépésként, a muzeumped@pim.hu e-mail címre küldött levélben jelezze a születésnap tervezett időpontját.
  2. Az itt töltött 2 órában a Petőfi Irodalmi Múzeum teremsorának legalább egy terme az ünnepelté és meghívott barátaié, miközben egy-két játékmester irányítja a vidám játékos programot és az ünneplést. 
  3. Tortát, innivalót, rágcsálnivalót nem tudunk biztosítani, ha szeretnének, akkor Önöknek kell hozni.
  4. A gyerekek és az ünnepelt szülei vehetnek részt.
  5. A szülinapi programot 5-9 éves korú gyerekeknek ajánljuk.
  6. A szülinap ára: 30 000 Ft, mely tartalmazza egy terem bérlési díját, illetve a játékmestert. Ez az összeg max.15 fős csoportra értendő. Amennyiben több gyerek érkezik, az + 2000 Ft-ot jelent gyerekenként. De a max. létszám nem haladhatja meg a 20 főt.
  7. A foglalás akkor válik érvényessé, ha a 10 000 Ft előleget befizették a MÁK 10032000-01426627-es bankszámlaszámára. A közlemény rovatba írják be: Petőfi Irodalmi Múzeum szülinap (dátum, gyerek neve)

Lehetséges helyszínek:

Lotz-terem

Vörös-terem

Bártfay-terem