Palotás Katalin

Palotás Katalin

Életrajz

A szegedi József Attila Tudományegyetem magyar–francia szakán végzett, majd kétéves állami ösztöndíjjal a párizsi Sorbonne modern irodalom szakán hallgatott kurzusokat. A két év elteltével francia nyelvű kiegészítő államvizsgát tett.
Hazatérve elvégezte az ELTE kiegészítő szociológia szakát, majd a francia dráma magyar vonatkozásait kutatva írta doktori disszertációját.
A munkahelyek kiválasztásában mindig fő szempontja volt, hogy a francia nyelv mellett angol és spanyol nyelvismeretét is használni tudja. Dolgozott a TESCO Nemzetközi Együttműködési Irodánál, a Kulturális Minisztérium Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályán, a Szerzői Jogvédő Hivatalnál. Több országban, főként Afrikában járt hivatalos delegációk tagjaként.
Jelenlegi munkahelye a magyarországi megjelenés, 1992 óta a Reader’s Digest Kiadói KFT szerkesztősége. A sajtókapcsolatok kialakítása, a szerzőkkel, fordítókkal való kapcsolattartás a feladata.
Munkáján kívül változatlanul foglalkozik színházi kutatásokkal is. Pályázati nyertesként hamarosan egy kb. 30 perces film készítésében vesz részt a Goldmark teremben 1939 és 1944 között létező Láthatatlan Színház életéről.
 
 
A Digitális Irodalmi Akadémia Moldova György-szakértője 2007-től.