Utazási kedvezmény

 

Az 1160/2002 (IX. 26.) Kormányhatározat intézkedése alapján az iskolai szervezett csoportos utazás keretében díjmentesen vehető igénybe a vasúti utazás az országos múzeumok meglátogatása céljából.

Tájékoztatjuk az érdeklődő iskolákat, hogy a szervezett iskolai csoportok díjmentes MÁV utazási kedvezménye érvényesíthető az országos múzeumok filiálé esetében is. Így azok, akik a Petőfi Irodalmi Múzeum Magyar Nyelv Múzeumát a MÁV szolgáltatását igénybe véve vonattal keresik fel, jogosultak a kedvezmény igénybevételére.

A belföldi díjmentes utazás igénybevételére a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV vonalán jogosultak az ország területén működő:

általános iskola nappali tagozatos tanulói Beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulói), valamennyi középfokú tanintézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola), minden 10. tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) csoportos utazása esetén, díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti „Fogadónyilatkozat” nyomtatvány alapján.

A kedvezményekről szóló kormányrendelet

Vasúti fogadónyilatkozat