Pályázati felhívás irodalmi ügynökségek részére

A Petőfi Irodalmi Múzeumon belül működő Magyar Könyv- és Fordítástámogatási Iroda pályázatot ír ki könyvügynökségek számára, amelyek magyar szépirodalmi szerzőket, ill. műveket képviselnek külföldön.

A pályázati felhívás könyv-portfóliócsomag készítésére szól, csomagonként 100.000 forintos támogatással. Egy portfólió 5 magyar szépirodalmi könyvről szóló anyagot kell, hogy tartalmazzon (1-5 szerzőtől), melyek mindegyike egy könyvajánlóból és egy adott nyelvre lefordított részletből (kb. 5 A4-es oldal) áll.
Bármilyen élő nyelvre való fordításra lehet pályázni, amelyen a portfólióban szereplő művek korábban még nem jelentek meg.
 
A tevékenységre fordítható keret naptári évenként 1.000.000 forint, mely felhasználásáról a jelentkezések beérkezésétől függően folyamatosan születik döntés.
 
A portfóliócsomag elkészülési határideje sikeres jelentkezések esetében: a kiértesítéstől számítva 3 hónap. A felhívás utófinanszírozásra szól: a támogatás a portfóliócsomagok elkészülte után kerül átutalásra, számla ellenében. Az átutalás elindításához szükséges a fordítóval/fordítókkal kötött szerződés bemutatása, valamint a fordító nyilatkozata, hogy a munkáért megkapta az őt illető honoráriumot.
 
Pályázni a jelentkezési lap kitöltésével  valamint a portfóliócsomagban szereplő művek, szerzők, fordítók, valamint az ügynökség rövid bemutatásával lehet.
 
Pályázat beadása: applications@pim.hu
 
A jelentkezési lap letölthető az oldal alján.
 
További információk:
 

Jeney Zoltán
irodavezető
jeneyz@pim.hu

Füle Ágnes
projekt koordinátor
fuleagi@pim.hu

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja appformeng-agencies.doc620.5 KB