A PIM - Magyar Könyv- és Fordítástámogatási Irodája örömmel teszi közzé a 2018. év első fordulójában, összesen 10.500.000 forint értékben támogatott fordítások listáját.

A lista letölthető a lenti linken keresztül.

 

A következő pályázati határidő 2018. október 31. A pályázással kapcsolatos további információk elérhetőek a Külföldi kiadóknak menüpontra...

A PIM – MAGYAR KÖNYV- ÉS FORDÍTÁSTÁMOGATÁSI IRODA FELHÍVÁSA EGYÜTTMŰKÖDÉSRE A MAGYAR IRODALOM FORDÍTÓI SZÁMÁRA
2018

 

EREDMÉNY

 

 

A következő mintafordítási javaslatokat a PIM bruttó 300.000 HUF honoráriummal díjazza:

 

 

 

Nyelv             

Név                                           

Mű...

A PIM – MAGYAR KÖNYV- ÉS FORDÍTÁSTÁMOGATÁSI IRODA FELHÍVÁSA EGYÜTTMŰKÖDÉSRE A MAGYAR IRODALOM FORDÍTÓI SZÁMÁRA
2018

 

BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2018. március 14. éjfél

 

CÉL:

a fordítók nélkülözhetetlen munkájának ösztönzése külföldi kiadók figyelmének felkeltése magyar irodalmi művek iránt

 

Olyan műfordítók jelentkezését várjuk, akiknek már legalább egy, magyarból...

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
a 2018. évi Babits Mihály műfordítói ösztöndíj elnyerésére

 

 

NYERTES PÁLYÁZATOK LISTÁJA 2018. április 6.

 


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: MANK) pályázatot hirdet fiatal műfordítók részére, akik szépirodalmi (próza, líra), kritikai, szociográfiai...

A PIM - Magyar Könyv- és Fordítástámogatási Irodája örömmel teszi közzé a 2017. év második fordulójában, összesen 10.700.000 forint értékben támogatott fordítások listáját.

A lista letölthető a lenti linken keresztül.

 

A következő pályázati határidő 2018. március 31. A pályázással kapcsolatos további információk elérhetőek a Külföldi kiadóknak menüpontra kattintva....

Felhívás mintafordítás készítésére 2017

 

Megszületett a mintafordítás pályázat eredménye

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Fordítóház Alapítvány 2017. májusában pályázatot hirdetett pályakezdő fordítóknak mintafordítás elkészítésére. A szakértői zsűri összesen 12 pályázatot támogatott. A nyertesek a meghirdetettől eltérően munkájukért fejenként 160 000 forint honoráriumot kapnak majd.

A nyertes pályázatok listája...

Pályázati felhívás

 

A Füst Milán Fordítói Alapítvány Kuratóriuma 2017. évre pályázatot hirdet Füst Milán Fordítói Fordítói Ösztöndíj elnyerésére.

 

Ösztöndíjra pályázhatnak azok, akik magyar irodalmi műveket idegen nyelvre fordítanak. Előnyben részesülnek azok, akik Füst Milán műveit fordítják idegen nyelvre, illetve akik Füst Milán külföldi népszerűsítéséhez idegen nyelven rendszeresen hozzájárulnak.

...

Határokon átívelő irodalom


 

 

Andrei Dósa és Arvis Viguls verseit olvassák fel a szerzők és fordítóik több nyelven június 17-én 18:00 órai kezdettel a Refuge Bistro-ban (1073 Budapest, Kertész utca 48.).

Az est egy háromnapos fordítói workshop termését és tapasztalatait mutatja be, mely június 15-17 között zajlik a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Ez alatt a három nap alatt, a költőkkel közösen, Imreh András...

A PETŐI IRODALMI MÚZEUM ÉS A MAGYAR FORDÍTÓHÁZ ALAPÍTVÁNY FELHÍVÁSA
A MAGYAR IRODALOM FORDÍTÓI SZÁMÁRA
2017

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Fordítóház Alapítvány a műfordítók utánpótlásának támogatása érdekében közös pályázatot hirdet kezdő műfordítók számára. A pályázat egyfordulós.

A pályázat minden fordító számára nyitott, aki még nem...

A PIM - Magyar Könyv- és Fordítástámogatási Irodája örömmel teszi közzé a 2017. év első fordulójában, összesen 17.300.000 forint értékben támogatott fordítások listáját.

A lista letölthető a lenti linken keresztül.

 

A következő pályázati határidő 2017. október 31. A pályázással kapcsolatos további információk elérhetőek a Külföldi kiadóknak menüpontra kattintva.