Szilágyi Judit Móra Ferenc-díjat kapott

Kolléganőnk, dr. Szilágyi Judit főmuzeológus augusztus 20-a alkalmából a muzeális intézményekben dolgozó szakemberek kiemelkedő muzeológiai tevékenységét elismerő Móra Ferenc-díjat kapott.

Kreativitását, kiállítás-rendezői képességét, hatalmas munkabírását számos múzeumi és utazó kiállítás bizonyítja. Olyan izgalmas, új megoldásokat bemutató kiállítások fűződnek a nevéhez többek között, mint a centenáriumi Nyugat-kiállítás vagy az Írói fogások. Terítéken az irodalom című, irodalom és gasztronómia kapcsolatát bemutató tárlat, vagy az országon belül és határainkon túl is számos településre eljutó mozgó kiállítások, a Nyugat- és az Arany-busz.

Az Arany János Emlékévben projektmenedzserként fogta össze a nagyszalontai Csonkatorony – és számos Arany kézirat, bútor és relikvia – felújítását, az ott megtekinthető új állandó „Honnan hová” című kiállítás megújítását, ami nem csak a magyarországi Arany-kultusz, de a határon túli magyarság kulturális és nemzeti identitásának megerősítésében is fontos lépés volt.

Gratulálunk a díjhoz!