PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2018. évi Örkény István drámaírói ösztöndíj elnyerésére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. Az ösztöndíjat egy egész estére szóló darab tervével lehet megpályázni. Pályázhatnak az 1978. január 1. után született fiatal drámaírók, akik még nem töltöttek ki 3 ösztöndíjas intervallumot. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap

Az ösztöndíj összege: 2018. január 1-től augusztus 31-ig: bruttó 100.000 Ft/hó, 2018. szeptember 1-től december 31-ig: bruttó 200.000 Ft/hó

Beérkezési határidő: 2018. február 16. péntek

 

A pályázat további részletei, a jelentkezéshez szükséges adatlap és a beküldendő mellékletek listája letölthető a www.oszmi.hu és a www.alkotomuveszet.hu honlapról. 

 

A pályázatbeadással kapcsolatos további információ:

Bánpataki Ádám, PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

banpataki.adam@oszmi.hu (+36 1 375 1184/106 mellék)