Harmadik AVICOM-díját nyerte a PIM

Harmadik AVICOM-díját nyerte a PIM

Rangos nemzetközi díjat vehettek át a PIM kurátorai a nemzetközi múzeumi és kulturális örökség audiovizuális vívmányait felvonultató F@IMP2019 fesztiválon Shanghaiban.

Az ICOM nemzetközi bizottságának, az AVICOM (International Committee for Audiovisual, New Technologies and Social Media) égisze alatt szervezett F@IMP 2019 fesztiválon (Festival of Audiovisual International Multimedia Patrimony) immár harmadszorra díjazták a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársait.

A korábbi években megítélt ezüst és bronz díjat követően, 2019-ben a PIM a CSÁTH* A varázsló kertje tárlattal nevezett be a fesztiválra és a kreatívan értelmező kiállítási installációk kategóriájában bronz elismerésben részesült.

A kiállítás látványos eleme az interaktív tárló okos üvegére vetített kisfilm, amely egyidejűleg mutatja be Csáth Géza rajzait, zeneműveit, irodalmi szövegeit, és így a benne kiállított tárgyak vizualizációja új értelmet nyer.

Ez alkalommal Molnár Eszter Edina és Sidó Anna kurátorok valamint a látványtervező Mihalkov György tárlatrendezése bizonyította be a nemzetközi szakmának is, hogy a PIM több mint múzeum.

itt megtekinthető a győztesekről készült összefoglaló videó (25.30-tól érdemes még inkább figyelni :) )  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=1p6i0ssWwMI&fbclid=IwAR…