Vasárnapi séta és koncert a Károlyi-palotában

15 óra A séta során vendégeink megismerhetik a klasszicista palota és az egyik leghíresebb magyar főnemesi család, a Károlyiak évszázadokon átívelő történetét.

…az épület története a nemzeti történelem minden viszontagságából kivette részét, együtt gyászolt a nemzet gyászával s együtt ünnepelt a nemzet jobb sorsával.

17 óra Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Környei Miklós gitárművész koncertje a palota Dísztermében

Műsor:

Castelnuovo-Tedesco: É-dúr prelúdium és fúga

Haydn: F-moll Andante és variációk (Hob.17/6)

Boccherini: Bevezetés és Fandango

DeFalla: Serenata andaluza

Bartók: Tizenöt magyar parasztdal

Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Környei Miklós gitárművész duója igazi kuriózum. A két pengetős hangszer gazdag színvilága és intim hangvétele új színfoltot hoz a hazai zenei életbe.

Belépőjegyek: séta+koncert: 1900 Ft, koncert: 1500 Ft

 

"A két hangszer érzékeny együtt játéka, a kamarazenélés legmagasabb foka lenyűgözött. Ritkán hallhatunk ennyire magas szintű, minden részletre kiterjedő, hangszínekben ennyire gazdag játékot, a hangszerek technikai virtuozitását ilyen magabiztossággal birtokló fiatal művészeket." /Fekete Gyula, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi docense/

            A 2011-ben alakult duó az eredeti hárfa-gitár darabok felkutatása mellett saját átiratokat készít. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, az akadémia Tehetséggondozó programjának ösztöndíjasai voltak, Junior Prima Díjban és több ízben Fischer Annie ösztöndíjban részesültek. 2014-ben második díjat nyertek a madridi IV. Spanyol Nemzetközi Kamaraversenyen és harmadik díjat a IV. „Suoni D'Arpa” Nemzetközi Kamaraversenyen Brioscoban. 2015-ben a szlovén VII. „Svirél” Nemzetközi Versenyen és Fesztiválon különdíjat kaptak és koncertmeghívást a Ljubljana Fesztivál 2015/16-os évadába. A duó munkáját időről-időre olyan kiváló muzsikusok segítik tanárként mint Eötvös József, Fülei Balázs, Füzesséry Zoltán, Szilvágyi Sándor és Vigh Andrea.

Dátum: 
2018. április 29. 15.00
Online jegyvásárlás: