Örökségünk – Arany

Kerekasztal-beszélgetés Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából

Arany János születésének 200. évfordulójáról emlékeznek meg az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökségünk – Arany című kerekasztal-beszélgetésén. Az Örökség Műhely programsorozat idei negyedik rendezvényére 2017. október 3-án 15.00 órakor kerül sor a Petőfi Irodalmi Múzeum Vörös-szalonjában.

 

1817. március 2-án született Nagyszalontán a 19. század magyar költészetének központi alakja, Arany János. Az Örökség Műhely rendezvénysorozat következő állomásának középpontjába a költő, tanár és újságíró Arany munkássága, illetve a születésének 200. évfordulójának alkalmából meghirdetett emlékév kerül.

 

Az emlékév programjairól, Arany János munkásságáról, szellemi örökségéről szóló kerekasztal-beszélgetés résztvevői: E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa, az Arany-emlékév múzeumi kurátora; Eszes Valéria, a budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatóhelyettese; Szilágyi Judit, a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa; Térey János író.

A beszélgetést Kalla Zsuzsa, a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményi igazgatója moderálja.

 

A nyilvános rendezvény minden érdeklődőt szívesen fogad, hogy a kerekasztal-beszélgetés során együtt tárják fel Arany János személyének múltunkra s napjainkra gyakorolt hatását.

 

Az Örökség Műhely program a Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu) támogatásával valósul meg.

Dátum: 
2017. október 3. 15.00