Kulturális Örökség Napjai 2018

Ezen a hétvégén a múzeum kiállításai és a palota díszes termei ingyenesen látogathatóak!

Programok:

szeptember 15., szombat

16:00 Indián nyár – finisszázs és utószezoni piknik

A Balatoni nyár. Írófényképek az 1950-es, ’60-as, ’70-es évekből című kiállításunkban Kovács Ida kurátor záró tárlatvezetésén mesél, hogyan töltötték idejüket íróink kedvenc balatoni nyaralóhelyeiken.

Látogatóink bepillanthatnak a legendás balatonfüredi Lipták-ház mindennapjaiba is. A ház gyakori vendégei – Sumonyi Papp Zoltán író és Topolánszky Ákos református lelkész, szociálpolitikus, Lipták Gábor hozzátartozója –mesélnek egykori balatoni emlékeikről.

Jó idő esetén ismét a kertben, piknik pokrócokon folytatjuk a sztorizgatást és a nagy sikerre való tekintettel meghirdetjük a 2. Karinthy Ferenc Pingpong Emlékversenyt.

 

szeptember 16., vasárnap

11:00 és 15:00

Palotatörténeti séták Nagyvári Ildikó és Kádár Anna vezetésével

Látogatóink megismerhetik a klasszicista palota és a Károlyi-család évszázadokat átívelő történetét, bejárhatják a palota díszes termeit, szalonjait, könyvtárát és a volt Károlyi Nemzetségi Levéltár eredeti bútorokkal berendezett helyiségeit.

(A séta időtartama kb. 1,5 óra)

A Petőfi Irodalmi Múzeumnak otthont adó Károlyi-palotát az egyik legismertebb magyar főúri család, a Károlyiak ízlése emelte Budapest egyik legimpozánsabb palotájává. A belváros klasszicista gyöngyszeme sok olyan titkot rejt magában, amelyek mind a fővárosi építészettörténet, mind a magyar történelem és irodalom jelentős mérföldkövei. 

Dátum: 
2018. szeptember 15. 10.00 - 2018. szeptember 16. 18.00