IV. Irodalmi karácsony és gyerekkönyvvásár

Kedvezményes könyvvásár, mesedélután, Gryllus Vilmos-koncert, kézműves foglalkozások, tombola
Advent második vasárnapján, december 10-én várjuk a mesét, olvasást, irodalmat szerető családokat a Petőfi Irodalmi Múzeumba.
Míg a gyerekek mesét hallgatnak vagy a gyertyaöntés rejtelmeivel ismerkednek, addig szüleik a könyvkiadók gazdag kínálatából kiválaszthatják a karácsonyfa alá kerülő gyermekkönyveket. Idén sem maradhat el a tombola, amelyen a kiadók által felajánlott könyvek mellett Gryllus Vilmos-CD-t és sok más ajándékot sorsolunk ki.
 
A könyvvásáron részt vevő kiadók: Aréna Kiadó, Csimota, Dinasztia Tankönyvkiadó, General Press, Móra Kiadó, Orlando Kiadó, Passage Kiadó és Pagony könyvesbolt.
 
Program
 
14 óra
A Józsefvárosi Zeneiskola növendékeinek hangversenye
 
15.30
A Pagony és a Csimota Kiadó közös zenés, játékos mesedélutánja.
A Csimota Kiadónál megjelent Egyszervolt... meseválogatás, a Pagony
Kiadónál megjelent Kis Ottó: Emese almája, Lilla Prapp: Ezeregy mese és Paulovkin Boglárka: A katicabogár elveszett pöttyei című könyvekből hangoznak el részletek.
Közreműködnek: Esze Dóra író, Paulovkin Boglárka illusztrátor, Verhás Virág zenepedagógus
 
17 óra
Gryllus Vilmos: Téli hangok – gyermekkoncert
 
18.30
Tombolasorsolás
 
A délután folyamán mézeskalács-díszítéssel, gyertyaöntéssel, üdvözlőkártyák és képeslapok készítésével varázsoljuk ide a karácsony várásának meghitt pillanatait. Mindezeken felül az Egyszervolt... mesegyűjteményből készített játék segítségével minden gyerek elkészíthet egy maga által illusztrált könyvet.
A rendezvény ideje alatt büfé várja a gyerekeket sok finomsággal, többek között házi készítésű süteménnyel.
Dátum: 
2006. december 10. 14.00