Ady és rock and roll / Víg Mihály és a Balaton

Betegség miatt elmarad!

A KONCERT BETEGSÉG MIATT ELMARAD!
A jegyek a váltás helyén visszaválthatók

 

Ady és rock and roll

Víg Mihály és a Balaton koncertje két felvonásban

Belépő: 2000 Ft

Ady Endre megzenésített verseiből, a második részben pedig saját dalaiból ad koncertet a Balaton zenekar. Az esthez két évforduló is kapcsolódik: 100 éve halt meg Ady Endre és 40 éve alakult a Balaton zenekar.

Néhány éve Víg Mihály, a Balaton alapítója megzenésített néhány Ady-verset, és mostanra egy teljes műsor született ezekből a mai underground dalokból: szerepelnek benne keserédes sanzonok, bársonyos melankólia és rock and roll. A Balaton által megzenésített Ady-versek közé tartozik mások mellett A föltámadás szomorúsága, a Ha holtan találkozunk vagy a Nem adom vissza.

Víg Mihály 1979-ben alapította a Balatont, amely első koncertjét az URH együttessel közösen adta 1980 szeptemberében egy pesti pszichiátriai ambulancia udvarán. Kezdetekben saját szerzeményeiket, valamint Vető János és Kozma György verseit zenésítette meg és adta elő diavetítésekkel egybekötve a BME Bercsényi kollégiumában, valamint a Kassák Klubban.

A verseket, forgatókönyveket, színdarabokat és filmzenéket (például Tarr Béla mozijaihoz) is szerző Víg Mihály a Balaton mellett 1982-től lett tagja a Trabantnak is. 1984-től állandóan változó kísérők társaságában léptek fel szomorú rock and roll sanzonokkal. A Balaton az Európa Kiadóval közös 1986–1987-es turné után beszüntette működését, 1991-ben azonban újjáalakult az együttes, egy évre rá két archív koncertfelvételt tartalmazó kazetta jelent meg, az első stúdiólemez pedig 1996-ban látott napvilágot A fény közepe a sötétség kapujában címmel.

A Balatonban jelenleg Víg Mihály (ének, gitár), Keszei Krisztián (gitár), Horváth Gábor (basszusgitár) és Dudás Zsombor (dob, vokál) játszik.

Dátum: 
2019. június 26. 20.00
Online jegyvásárlás: