Móricz-családfa

 

Kézirattári és genealógiai kutatások alapján elkészült a Móricz Zsigmond és első felesége, Holics Janka családi kapcsolatait kirajzoló gráf.

A vizualizáción négy különböző színnel jelöltük a felmenőiket, illetve középen kiemelve Móricz Zsigmond és Holics Janka szűk családját. Móricz Zsigmond apai ágán a Móricz család 62 tagot számlál, az anyai, Pallagi-ág 90 felmenőt. Holics Janka apai felmenői közül 142, az anyai ágon, a Szklenárok közül 101 személyt sikerült beazonosítani. Az egyesített családfa összesen öt nemzedéket ölel fel, melyből Zsigmond és Janka dédszülei határolják a legtávolabbit, gyermekeik pedig az utolsó generáció, melyet ábrázoltunk. A személyiség jogok tiszteletben tartása érdekében a kortárs leszármazottakat nem tüntettük fel a családfán.

A gráfon a teljes hálózatot láhtatjuk, amely a kiterjedt rokonságot jeleníti meg. Ha közelítünk, előkerülnek az egyes nevek, melyek között a vastagabb élek jelentik a házastársi, a vékonyabbak pedig a szülő-gyermek kapcsolatot. Ezenkívül szűréssel lehetőség van a családi ágakat külön is megtekinteni.

Család 1: Holics

Család 2: Szklenár

Család 3: Móricz

Család 4: Pallagi

Család 5: Móricz szűk családja.

Egy-egy névre kattintva, jobb oldalon láthatóvá válnak az adott személy alapadatai, illetve közvetlen kapcsolatai. A relációkon keresztül pedig fel lehet fedezni az eddig feltárt, teljes rokonsági halózatot.

A gráf itt érhető el.