Arany 200 busz - megtelt! A jelentkezést lezártuk!

„Arany 200 busz” - a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása

Sajnos már nem foglalható!

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállításunk. Az „Önarckép álarcokban” című tárlatnak elkészítjük az iskolai oktatást kiegészítő, országosan utazó változatát is. Az e célra átalakított „Arany 200 busz” július 10-től járja az országot.

Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A buszba manuális játékokat és a digitális eszközöket is beépítünk, melyek nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek. A kiállításhoz kérhető tárlatvezetés illetve foglalkozás is, hiszen a buszt minden helyszínen múzeumpedagógus kollégák kísérik.

A kiállítás látogatása ingyenes, a fogadó intézményektől csupán a parkolóhely biztosítását és villanyáram csatlakozási lehetőséget kérünk. Örömmel vennénk, ha a kísérők szállásának megszervezését – kedvezményes vagy akár ingyenes lehetőség biztosításával – segítenék. Együttműködésüket kérjük abban is, hogy az adott településen minél több érdeklődőhöz eljuthasson a mozgókiállítás híre.

A nyári időszakban kulturális rendezvényeken és irodalmi-művészeti fesztiválokon szeretnénk jelen lenni, ősztől illetve 2018 tavaszától elsősorban a közoktatási intézmények, városi könyvtárak, művelődési házak, múzeumok meghívására számítunk. Főként vidéki intézmények és a határon túli magyarság oktatási, kulturális intézményeinek jelentkezését várjuk, a budapestieket szeretettel látjuk a 2018 őszéig látogatható Arany kiállításunkon.

arany200busz@pim.hu

A jelentkezést lezártuk!

Tisztelt érdeklődők! Az óriási érdeklődésnek köszönhetően az Arany-busz menetrendje 2018 végéig betelt.

Az aktuális menetrendet folyamatosan követhetik honlapunkon.

Javasoljuk, hogy az Önökhöz közeli helyszíneken keressék fel a buszt, vagy látogassanak el múzeumunkba az Önarckép álarcokban című Arany János-kiállításunkra.

 

A PIM eddig megrendezett mozgókiállításairól képek itt

2008. Nyugat-busz

A Nyugat indulásának 100. évfordulóján

2009-2010. Nyelvet öltünk!

A Magyar Nyelv Éve alkalmából

2010. „1800-as járat” Erkel Ferenc és a romantika kora

Erkel Ferenc születésének 100. évfordulóján

 

CsatolmányMéret
Fájl Márciusi menetrend16.06 KB