Kiállításaink

Események

Múzeum

 • Meghívó a Szép Ernő-jutalom átadására

  2017. szeptember 21. csütörtök, 16 óra Meghívó a Szép Ernő-jutalom átadására

  A ünnepélyes díjátadásra a magyar dráma napján kerül sor a Bajor Gizi Színészmúzeumban. (1124 Budapest, Stromfeld Aurél u. 16.)
 • Bábművészeti Konferencia - Bajor Gizi Színészmúzeum

  2017. október 13. péntek, 10-18 óra Bábművészeti Konferencia - Bajor Gizi Színészmúzeum

  Várjuk mindazon jelentkezőket, akik akár történeti, akár jelenkori alkotásokkal, alkotókkal, intézményekkel foglalkozva vállalkoznak a központ és a periféria viszonyának vizsgálatára, magyarázatára, akár intézményi, akár alkotói szempontok alapján.
 • „…nem látunk semmit…”

  Megjelent a PIM új kiadványa! „…nem látunk semmit…”

  Biró Lajos levelei és haditudósításai az első világháború éveiből. Biró Lajos (Bécs, 1880. augusztus 22. – London, 1948. szeptember 9.) a 20. század első felének sok műfajú tehetsége, tekintélyes publicista, kvalitásos novellista, népszerű regényíró, termékeny színházi szerző, az új média, a film lehetőségeinek egyik első hazai felismerőjeként filmforgatókönyv-író, aki a hollywoodi filmiparban és a brit filmgyártásban világhírűvé vált scriptjeivel.
 • Nagykövetek szavalják Arany versét

  Családi kör Nagykövetek szavalják Arany versét

  Az Önarckép álarcokban - Arany János születésének 200. évfordulója alkalmával rendezett kiállításhoz készült egy kisfilm, melyben a a Magyarországra akkreditált nagykövetek szavalják Arany versét, a Családi kört.
 • Pályázatok

  Aktuális pályázati kiírások Pályázatok

  Ezen a linken találja meg a PIM pályázati kiírásait és a pályázati archívumot: Babits Mihály Műfordítói Ösztöndíj / Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíj / Visegrad Literary Residency Program / Arany 200 - pályázatok /
 • „Arany János Budapestje”

  Utaztatási pályázati felhívás „Arany János Budapestje”

  A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet magyarországi és határon túli alap- és középfokú oktatási intézmények, valamint kollégiumok számára budapesti és nagykőrösi, Arany János életének és műveinek helyszíneit bejáró kirándulások támogatására. A pályázatban részt vehetnek: magyarországi (kivéve budapesti) és határon túli alap- és középfokú oktatási intézmények és kollégiumok tanulói 10-18 éves korig.

Tanulás

 • Tárlatvezetések, foglalkozások

  Tárlatvezetések, foglalkozások

  Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodás kortól egyetemig a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó és időszakos kiállításaihoz. Hasznos tudnivalók, elérhetőségek, fogadónyilatkozat. Workshopok, szakkörök, iskolai közösségi szolgálat nyújtotta lehetőségek, pályázatok, nyári táborok.
 • Irodalomterápia

  2017. október 13-tól 2018. február 3-ig Irodalomterápia

  A Bevezetés az irodalomterápiába továbbképző tanfolyam irodalomelméleti, művészetelméleti, művészetpszichológiai, művészet- és irodalomterápiás ismereteket ad át, a biblioterápiában használt módszereket, a csoportvezetéshez szükséges készségeket és kompetenciákat közvetíti, illetve fejleszti annak érdekében, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak irodalmi műalkotások olvasásából és elemzéséből kiinduló, önismeret fejlesztő foglalkozások vezetésére.

Események szeptemberben

HKSzCsPSzV
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415
Havi program
szeptember 22.
péntek
10.00
Robert Wilson színháza és annak hatása a kortárs színházművészetre

A PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet a Robert Wilson színháza és annak hatása a kortárs színházművészetre címmel, angol nyelvű konferenciát tart.

Moderátor: Szabó Attila a PIM-OSZMI igazgatóhelyettese

Program:...