Kiállításaink

Múzeum

 • A PIM kutatószolgálatainak nyári elérhetősége

  A PIM kutatószolgálatainak nyári elérhetősége

  Tisztelt Kutatóink! A Könyvtár kutatószolgálata július 1. és augusztus 8. között zárva tart. A Kézirattár, Médiatár, Múzeumi Dokumentációs Adattár, valamint a Művészeti, Relikvia- és Fotótár kutatószolgálata 2019. augusztus 20-ig tart zárva. Megértésüket köszönjük!
 • Térey Jánost a DIA posztumusz tagjává választották

  Térey Jánost a DIA posztumusz tagjává választották

  A Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) posztumusz tagjává választotta Térey János költőt, írót, drámaírót, műfordítót. A június 3-án, életének 49. évében, váratlanul elhunyt alkotó felvételéről rendkívüli szavazási eljárással, nagy többséggel, egyhangúan döntöttek az Akadémia tagjai.
 • Magyar díj a Prágai Quadriennálé országos szekciójában

  Magyar díj a Prágai Quadriennálé országos szekciójában

  A nemzetközi látványtervezői világkiállításon a Végtelen dűne című magyar pavilon elnyerte a legjobb kiállításért járó díjat az Országok és régiók szekcióban (Best Exhibition of Countries and Regions). A díjazott installáció Balázs Juli, Kálmán Eszter és Nagy Fruzsina díszlet- és jelmeztervezők, Juhász András videoművész és Keresztes Gábor hangtervező munkája. A magyar részvétel szervezője és főkurátora a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a kiállítás az EMMI és az NKA támogatásával valósulhatott meg.
 • Írói fogások

  Terítéken az irodalom Írói fogások

  Május 29-én megnyílt és szeptemberig látogatható a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban a PIM Írói fogások - terítéken az irodalom című kiállítása, mely az irodalom és gasztronómia sokszínű kapcsolatát mutatja be.
 • Önkéntesség

  Próbáld ki magad a Petőfi Irodalmi Múzeumban! Önkéntesség

  Gyanúsan sokat ólálkodsz a Károlyi-palota körül? Be-betévedsz akaratlanul is a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítótereibe és rendezvényeire? Megismernéd egy múzeum mindennapjait? Azon gondolkodsz, hogyan lehetne az irodalmat másokkal is megszerettetni, vagy csak szívesen bíbelődsz szövegekkel? Legyél az önkéntesünk!
 • Pályázatok

  Aktuális pályázati kiírások Pályázatok

  Ezen a linken találja meg a PIM pályázati kiírásait és a pályázati archívumot: Babits Mihály Műfordítói Ösztöndíj / Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíj / Visegrad Literary Residency Program / Arany 200 - pályázatok /

Tanulás

 • Tárlatvezetések, foglalkozások

  Tárlatvezetések, foglalkozások

  Mi a célunk? Fontosnak tartjuk a felfedezés, a kérdezés gesztusát, a rácsodálkozás képességét, az összefüggések megértésének örömét, a vélemények, gondolkodásmódok sokszínűségének játékos megtapasztalását. A múzeum számunkra a folyamatos tanulás és kísérletezés terepe. Komplex médium, mely új és új perspektívákat kínál, hogy másképp olvashassunk szövegeket, tereket, alkotói életutakat, személyiségeket, múzeumot és irodalmat.

Események augusztusban

HKSzCsPSzV
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Havi program
augusztus 18.
vasárnap
15.00
Irodalmi séta

 

Séták a Margitszigeten

Különleges irodalmi séták a Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös szervezésében.

 

Arany János a Margitszigeten

A tölgyek alatt
Oly otthonos itten!

...