Még többkiállítás
 • Aktuális események

 • 2017. április 26. szerda, 20 óra
  Koncert - W.H. és Nádasdy Ádám

  Koncert - W.H. és Nádasdy Ádám A PIM ESTI EXTRA részeként a W.H. formáció a kortárs zene nyelvén kelti életre Shakespeare szonettjeit és dalait, ezúttal ismét Nádasdy Ádám vendégszereplésével, aki több Shakespeare-darab fordítójaként szakértői idegenvezetéssel gazdagítja a koncertélményt. Közreműködik: Nádasdy Ádám, Dagadu Veronika Sena (ének), Márkos Albert (cselló), Gryllus Samu (basszusgitár), G. Szabó Hunor (dobok, basszusgitár), Varga Vince (mozgókép)
 • 2017. május 3. szerda, 18 óra
  Kányádi 88

  Kányádi 88 A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Digitális Irodalmi Akadémia közelgő 88. születésnapja alkalmából ünnepli Kányádi Sándort. Köszöntőt mond Prőhle Gergely főigazgató és Böjte Csaba testvér. Közreműködik a Kaláka együttes. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet április 30-ig a muzeuminf@pim.hu e-mail címen.
 • Események és projektek
  Arany János-emlékév

  Arany János-emlékév 200 éve, március 2-án, Nagyszalontán született Arany János, egyik legjelentősebb költőnk, Petőfi Sándor kortársa és barátja. 2017. március 2-án elkezdődött az író emlékére szervezett emlékév, országszerte és határon túl is szervezett programokkal. Az emlékév részleteiről, hírekről, pályázatairól a címre kattintva olvashat.
Még többesemény
 • Gyász
  Meghalt Vajda Miklós

  Meghalt Vajda Miklós Elment a szerkesztő, műfordító és író, aki esszéket írt, portrékat festett hosszú élete nagy szellemeiről, az utolsó lektor egy legendás képről. Immár egy égi kávéház "mélyvíz"-ében borong és borozik a három hajdani ifjú és festőjük. VIDEÓ>
 • Orhan Pamuk a PIM-ben

  Orhan Pamuk a PIM-ben Orhan Pamuk Nobel-díjas török író volt az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. Ennek alkalmából meghívásunkra ellátogatott hozzánk is, a Petőfi Irodalmi Múzeumba.
 • DigiPhil
  Gyakornokokat keresünk

  Gyakornokokat keresünk A Petőfi Irodalmi Múzeum DigiPhil (digiphil.hu) projektje komplex képzési és gyakornoki programot hirdet (lehetőleg pályakezdő) bölcsészek számára, heti 40 órában.
 • Aktuális pályázati kiírások
  Pályázatok

  Pályázatok Ezen a linken találja meg a PIM pályázati kiírásait és a pályázati archívumot: Babits Mihály Műfordítói Ösztöndíj / Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíj / Visegrad Literary Residency Program / Arany 200 - pályázatok /
 • Büszkeség
  E. Csorba Csilla MúzeumCafé díjas

  E. Csorba Csilla MúzeumCafé díjas E. Csorba Csilla művészettörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum tavaly leköszönt főigazgatója kapta az idei MúzeumCafé Díjat. A kuratórium a Petőfi Irodalmi Múzeum élén végzett évtizedes kimagasló munkájáért, különleges, népszerű kiállítások megszervezéséért és egy izgalmas, korszerű és példaértékű intézmény létrehozásáért ítélte oda az elismerést.
Még többmúzeum
 • Tárlatvezetések, foglalkozások

  Tárlatvezetések, foglalkozások Hasznos tudnivalók, általános információk, nyitvatartási rend, jegyárak, közlekedési lehetőségek. Oktatási intézmények lehetőség szerint 2-3 héttel előbb vegyék fel a kapcsolatot a múzeumpedagógusokkal, hogy mit ajánlanak a látogatás előkészítésére, hogyan lehet a tanórán bevezetni a múzeumi látogatást.
 • dia.hu
  Digitális Irodalmi Akadémia

  Digitális Irodalmi Akadémia A Digitális Irodalmi Akadémia a kortárs magyar szépirodalom kiemelkedő alkotóinak munkásságát digitalizálja és teszi közzé az interneten.
 • pimmedia.hu
  Pimmédia

  Pimmédia A Pimmédia a Petőfi Irodalmi Múzeum digitális hangképtára. A PIM Médiatárának internetes szolgáltatása, melyen írók maguk olvassák fel műveiket, illetve megosztják emlékeiket kortársaikról.
Még többtanulás

Események áprilisban

HKSzCsPSzV
17181920212223
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
Havi program
április 27.
csütörtök
15.00
Bajor Gizi Színészmúzeum

A 100 esztendeje született Pártos Gézára emlékezünk.

Vendégeink: a művész gyermekei, Nordin Eszter és Gabriel Partos, illetve tanítványai, Tordai Teri és Koltai Róbert lesznek.

A beszélgetést vezeti:...

18.00
Asztali beszélgetések

Beszélgetőtársak: Dragomán György író és Forgách András író, dramaturg

Moderátor: Galambos Ádám evangélikus teológus

Online közvetítés itt>