Még többkiállítás
Még többesemény
 • Gyerekeknek
  Nyári napközis táborok

  Nyári napközis táborok Drámatábor és más tematikában várjuk a gyermekeket a nyári szünetben a Petőfi Irodalmi Múzeumban és a Mesemúzeumban. Részletek, időpontok itt.
 • Az év múzeuma és Az év kiállítása - díjak a PIM-nek
  A PIM-Kazinczy Ferenc Múzeum lett az év múzeuma

  A PIM-Kazinczy Ferenc Múzeum lett az év múzeuma A Petőfi Irodalmi Múzeum tagintézményeként működő sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeuma nyerte el Az év múzeuma 2016 pályázat fődíját; Az év kiállítása pedig a Bajor Gizi Színészmúzeum Simándy-tárlata lett. A PIM elismerő oklevélben részesült. A díjátadó szombaton lesz, a Múzeumok Majálisán, 13 órakor a Nemzeti Múzeumban.
 • Családi nap a PIM-ben
  Aranyvasárnap

  Aranyvasárnap A Károlyi utcában sétálókat Arany János és költőbarátja, Petőfi Sándor invitálta kedvesen a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarára, amely hangulatos és mozgalmas irodalmi majálissá változott vasárnap.
 • Képek a megnyitóról
  Megnyílt az Arany-kiállítás!

  Megnyílt az Arany-kiállítás! Hétfőn délben nagy érdeklődés mellett megnyílt az Arany János születésének 200. évfordulójára emlékező Önarckép álarcokban című kiállításunk. Prőhle Gergely főigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy milyen fontos az arányérzék a múlthoz fűződő viszony megfogalmazásakor, s hogy a játékosság is fontos szerephez jut az értékek befogadhatóvá tételében...
 • Családi kör
  Nagykövetek szavalják Arany versét

  Nagykövetek szavalják Arany versét Az Önarckép álarcokban - Arany János születésének 200. évfordulója alkalmával rendezett kiállításhoz készült egy kisfilm, melyben a a Magyarországra akkreditált nagykövetek szavalják Arany versét, a Családi kört.
 • Arany-kiállítás
  Önarckép álarcokban - videóajánlók

  Önarckép álarcokban - videóajánlók Hogyan készül? Werkfilm Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készülő kiállításunkhoz. Megnyitó: 2017. május 15. 11:30 Kurátorok: Asztalos Emese, Sidó Anna, Mihalkov György és Kalla Zsuzsa (a kiállítás főrendezője) A filmeket készítette: Valuska Gábor
 • Határidő 2017. május 30.
  Felhívás mintafordítás készítésére

  Felhívás mintafordítás készítésére A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Fordítóház Alapítvány a műfordítók utánpótlásának támogatása érdekében közös pályázatot hirdet kezdő műfordítók számára. A pályázat egyfordulós. A pályázat minden fordító számára nyitott, aki még nem rendelkezik egynél több önálló műfordítási kötettel.
 • Aktuális pályázati kiírások
  Pályázatok

  Pályázatok Ezen a linken találja meg a PIM pályázati kiírásait és a pályázati archívumot: Babits Mihály Műfordítói Ösztöndíj / Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíj / Visegrad Literary Residency Program / Arany 200 - pályázatok /
Még többmúzeum
 • Tárlatvezetések, foglalkozások

  Tárlatvezetések, foglalkozások Hasznos tudnivalók, általános információk, nyitvatartási rend, jegyárak, közlekedési lehetőségek. Oktatási intézmények lehetőség szerint 2-3 héttel előbb vegyék fel a kapcsolatot a múzeumpedagógusokkal, hogy mit ajánlanak a látogatás előkészítésére, hogyan lehet a tanórán bevezetni a múzeumi látogatást.
 • dia.hu
  Digitális Irodalmi Akadémia

  Digitális Irodalmi Akadémia A Digitális Irodalmi Akadémia a kortárs magyar szépirodalom kiemelkedő alkotóinak munkásságát digitalizálja és teszi közzé az interneten.
 • pimmedia.hu
  Pimmédia

  Pimmédia A Pimmédia a Petőfi Irodalmi Múzeum digitális hangképtára. A PIM Médiatárának internetes szolgáltatása, melyen írók maguk olvassák fel műveiket, illetve megosztják emlékeiket kortársaikról.
Még többtanulás

Események májusban

HKSzCsPSzV
22232425262728
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
Havi program
május 30.
kedd
16.00

16–17 óráig: Lukács Sándor születésnapjára A kezdetek utcája címmel megjelent könyvheti verseskötetének köszöntéssel egybekötött bemutatója. A könyvet bemutatók és a köszöntők személye meglepetés.

16.45-17-ig a szünetben Lukács Sándor dedikál...