• Petőfi választásai - a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó kiállítása „Ki vagyok én? Nem mondom meg…”

  „Ki vagyok én? Nem mondom meg…” Ki ne ismerné Petőfit? És lehet újat mondani róla? A kiállítás eddig ismeretlen kéziratokkal, képekkel, személyes tárgyakkal tesz kísérletet a sikeres, fiatal költő alakjának megrajzolására.
 • Terítéken az irodalom Írói fogások

  Írói fogások Új kiállításunkban a magyar irodalom megható, talányos, humoros vagy éppen szomorú szövegidézetei segítségével reflektálunk napjaink gasztroőrületére, megmutatjuk, hogy nemcsak az evés öröme vagy az étel hiánya az örök jelenség, de a róla való beszéd is.
 • A műfordítás műhelyei A Műfordítógép

  A Műfordítógép Új, tartalmas és egyben szórakoztató kiállításunkkal bemutatjuk a műfordítót, mint művészt, mint alkotó embert, mint mestert. A műfordítógép maga az ember a mű mögött. A kiállításban a látogató megismerheti azokat a körülményeket, eszközöket, módszereket, amelyek a fordítások létrejöttét szolgálják.
 • emigráció - forradalom - művészet "Ilyen nagy dolog a Szabadság?..."

  "Ilyen nagy dolog a Szabadság?..." A Petőfi Irodalmi Múzeum az évforduló alkalmából megrendezett időszaki kiállításában az emigrációba kényszerült művészek, írók és az 1956-os forradalom kapcsolatát szeretné bemutatni, középpontba állítva a forradalom kitörése idején már emigrációban élő, illetve a leverés után elmenekülő alkotók megnyilvánulásait. Látogatható: április 2-ig.
 • Erdélyi alkotók és 1956 Lebomló tükrei az emlékezetnek

  Lebomló tükrei az emlékezetnek Az „Ilyen nagy dolog a szabadság?" című kiállítás témaválasztásához kapcsolódva új tárlatunkban is a Forradalom kevésbé ismert vonatkozásaiból adunk ízelítőt. Visszaemlékezések, hivatalos dokumentumok, interjúk, műalkotások mozaikkockáiból állítunk emléket olyan erdélyi értelmiségi sorsoknak, melyeket egy ideál iránti lelkesedés és a szabadságvágyra válaszként következett megtorlás írt át radikálisan.
 • Hamarosan új kiállítás nyílik Békés Rozi irodalmi illusztrációi

  Békés Rozi irodalmi illusztrációi Békés Rozi rajzaiban nagy hangsúlyt helyez a szituációk, a karakterek ábrázolására, valamint az érzelmek kifejezésére. Fő kifejező eszköze a vonal, mely az illusztráció fontos alkotó eleme. Figurái mozdulataikban, arckifejezésükben a humort és a drámát egyaránt megjelenítik.
Még többkiállítás
 • 2017. február 27. hétfő, 17 óra Devecseri 100

  Devecseri 100 Devecseri Gábor műfordító születésének 100. évfordulója alkalmából Jeney Zoltán, A Műfordítógép című kiállításunk kurátora tart tárlatvezetést a témát körüljáró kiállításban, majd összeállítás következik Devecseri Gábor műveiből.
 • 2017. február 28. kedd, 18 óra Balassa 70 - Újraolvasva

  Balassa 70 - Újraolvasva A '80-as évek kultikus regényei és egyik erős értelmezőjük. Hogyan látjuk mindezt három évtizeddel később? Első alkalommal Balassa Péter életművéről, hatásáról beszélget Visy Beatrix, Margócsy István, Márton László és Nemes Z. Márió. Moderátor: Bazsányi Sándor
 • 2017. március 1. szerda, 19 óra Előhang

  Előhang Ünnepi műsor Arany János születésének 200. évfordulója előestéjén. Köszöntőt mond: Prőhle Gergely főigazgató, Szilágyi Márton irodalomtörténész és Kányádi Sándor költő. Közreműködnek: Für Anikó, Udvaros Dorottya, Balázs Zoltán, Rudolf Péter színművészek, Dömötör Luca kortárs táncos, Kassai István zongoraművész és a Balázs Elemér Trió
Még többesemény
Még többmúzeum
 • Tárlatvezetések, foglalkozások

  Tárlatvezetések, foglalkozások Hasznos tudnivalók, általános információk, nyitvatartási rend, jegyárak, közlekedési lehetőségek. Oktatási intézmények lehetőség szerint 2-3 héttel előbb vegyék fel a kapcsolatot a múzeumpedagógusokkal, hogy mit ajánlanak a látogatás előkészítésére, hogyan lehet a tanórán bevezetni a múzeumi látogatást.
 • dia.hu Digitális Irodalmi Akadémia

  Digitális Irodalmi Akadémia A Digitális Irodalmi Akadémia a kortárs magyar szépirodalom kiemelkedő alkotóinak munkásságát digitalizálja és teszi közzé az interneten.
 • pimmedia.hu Pimmédia

  Pimmédia A Pimmédia a Petőfi Irodalmi Múzeum digitális hangképtára. A PIM Médiatárának internetes szolgáltatása, melyen írók maguk olvassák fel műveiket, illetve megosztják emlékeiket kortársaikról.
Még többtanulás

Események februárban

HKSzCsPSzV
20212223242526
272812345
6789101112
13141516171819
20212223242526
Havi program
február 28.
kedd
18.00

1985: Sátántangó -- 1986: Emlékiratok könyve -- Balassa Péter irodalomkritikai esszéi

A '80-as évek kultikus regényei és egyik erős értelmezőjük. Hogyan látjuk mindezt három évtizeddel...

Balassa 70