Szerkesszünk együtt egy Nyugatot!

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?”

        Kosztolányi Dezső

Aki szereti az irodalmat, és személyesen is részt akar venni a 100 éves folyóirat megünneplésében, játsszon velünk. Szerkesszünk meg közösen egy ünnepi számot!

A Nyugat közleményei alapján összeállítottunk egy műfajonként rendezett tartalomjegyzéket a folyóiratban megjelent művekből, melyek közül mindenki szavazhat a saját maga által legjobbnak tartott 15 versre, 3 elbeszélésre, 1 regényrészletre és 3 cikkre, hogy összeállítsa a maga ízlése szerint legjobbnak tartott folyóirat számot.
 
Nehéz dolgunk lesz, hiszen a huszadik századi magyar irodalom alkotásainak színe javából kell válogatnunk. Nem szűrtük meg előre a listákat, hadd lássa mindenki a mára klasszikussá vált szerzők mellett a többi, kevésbé ismert nevet is.
 
A szavazást könnyíti, hogy a címekre kattintva a tartalom is elolvasható.
A kiválasztott művek listája végül minden résztvevő számítógépén egy kinyomtatható Nyugat címlap tartalomjegyzékeként jelenik meg, ahol a szavazó neve, ha regisztrált, a Nyugat első szerkesztői, Ignotus, Osvát Ernő és Fenyő Miksa neve mellett társszerkesztőként is szerepel.
 
A szavazás eredménye alapján, az év végén a legtöbb szavazatot kapott művekből virtuálisan összeállítjuk a Nyugat 2008 című számot, mely honlapunkon megtekinthető lesz.

Játékunkban részt vevő írók, irodalomtörténészek és iskolák, ha külön engedélyüket elküldik a honlap szerkesztőségének, akkor az általuk összeállított Nyugat-szám címlapját mindenki számára megtekinthetővé tesszük az oldalon.  
 
A szavazás március 27-től kezdve év végéig tartott.
Szavazni az interneten keresztül (www.Nyugat100.hu) és a Petőfi Irodalmi Múzeum 100 éves a Nyugat című kiállításán lehetett.
 

kapcsolódó anyagok
A Nyugat-játék eredménye